Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Daiļslidotāja Kučvaļska: Es nejūtos kā uzvarētāja

Ne iespaidīgie lēcieni, ne virpuļošana uz ledus, ne izcīnītā 4. vieta Eiropas čempionātā nav sagriezusi galvu. Daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska jau atgriezusies Latvijā, kur viss turpina ritēt savu gaitu. Kamēr sportistes trenere Jekaterina Platonova izcīnīto 4. vietu pielīdzina uzvarai, jo krievietēm goda pjedestāls bija rezervēts faktiski jau pirms sacensībām, pati Angelīna stingri turas pie zemes, nezaudējot sev piemītošo piezemētību. "Vai tagad pēc svarīgā panākuma varu atļauties arī kādu kūciņu? Ko jūs! Nekādā gadījumā," atsmej Kučvaļska, kurai ļoti garšo saldumi.

Vēl svētdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā 17 gadu vecā rīdziniece piedalījās paraugdemonstrējumos, kuros uzaicina tikai katras disciplīnas piecus labākos. Speciāli šai programmai bija gan sarūpēts īpašs tērps, ko publikai atrādīja vien otro reizi karjerā, gan īpaša programma ar Bohemian Rhapsody pavadījumu. Fredija Merkurija spējie izsaucieni "mama!" gribot negribot asociējās ar Angelīnas māti, kura koordinē skolnieces dzīves ritmu, aizved un atved no treniņiem, atbalsta, kad nepieciešams, un paliek Angelīnas panākumu ēnā.

"Es nejūtos kā uzvarētāja. Esmu ieguvusi ceturto vietu. Un pārspēju personiskos rekordus abās programmās, kas, protams, ir daudz. Uzreiz pēc izvēles programmas pārņēma neticības sajūta. Nespēju aptvert, ka abas programmas izpildīju tīri," piektdienas vakara notikumus atcerējās Kučvaļska.

Papildu izaicinājums bija vēlie starta numuri. Īsajā programmā Angelīna startēja viena no pēdējām, pēc divu favorīšu uzstāšanās, bet izvēles programmā viņai bija pēdējais starta numurs. "Uzzinot izlozes rezultātus, ar šausmām raudzījos uz startēšanu pēdējai. Visas domas bija par to, kā lai cienīgi noslēdzu sacensības. Tas radīja papildu spiedienu. Ir grūti tik ilgi gaidīt. Arī iesildīties man sanāca četrdesmit minūtes pirms uzstāšanās. Nācās palēkāt vēl pirms starta. Es neskatījos konkurenšu uzstāšanos un arī nedzirdēju skatītāju reakciju - biju uzlikusi austiņas un klausījos mūziku, lai nomierinātos."

Toties sev veltītās skatītāju ovācijas Angelīna, protams, nevarēja nedzirdēt. "Tas bija satriecošs atbalsts, tas palīdzēja nomierināties, kļuva vieglāk slidot, bija papildu pārliecība. Man netraucē ovācijas pēc veiksmīgi izpildīta lēciena, jo zinu, ka priekšā ir vēl sarežģītāki elementi, ka jāturpina koncentrēties."

Visu rakstu lasiet otrdienas, 2.februāra laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Daiļslidošana

Latvijas sportistu labākie panākumi Eiropas un pasaules čempionātos
Dāmas: Angelīna Kučvaļska, 4. vieta EČ (2016), 16. vieta PČ (2015), Alma Lepina, 13. vieta EČ (1993), 24. vieta PČ (1992), Alīna Fjodorova, 16. vieta EČ (2012), 27. vieta PČ (2012)
Kungi: Konstantīns Kostins, 4. vieta EČ (1993), 13. vieta PČ (1993), Deniss Vasiļjevs, 12. vieta EČ (2016)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi