Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dānijas handbolisti nosargā pasaules čempionu troni

Dānijas vīriešu handbola izlase svētdien Kairā triumfēja pasaules čempionātā, nosargājot pirms diviem gadiem izcīnīto titulu.

Dānija finālmačā ar rezultātu 26:24 (13:13) divu Skandināvijas komandu duelī ar rezultātu uzvarēja Zviedriju.

Čempioniem rezultatīvākais ar septiņiem gūtiem vārtiem bija Daiņa Krištopāna komandas biedrs no Parīzes "Saint-Germain" vienības Mikels Hansens, bet piecreiz zviedrus pārspēja Nikolajs Eriss Nilsens. Hansens vēlāk tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Lielu artavu uzvarā ieguldīja arī dāņu vārtsargs Niklass Landins Jakobsens, kurš atvairīja 15 no 37 jeb 41% pretinieku raidītās bumbas.

Zviedriem pieci vārti bija Hampusa Vannes kontā.

Pirmajā puslaikā abām komandām izdevās iegūt pa divu vārtu pārsvaram, taču pārtraukumā finālisti gāja ar vienādu punktu skaitu. Tikpat līdzīga cīņa bija otrā puslaika pirmajā pusē, bet Dānija pēc trīs bezatbildes vārtiem ieguva vadību ar 23:20. Turpinājumā dāņu pārsvars nebija mazāks par diviem vārtiem un čempioni savu titulu nosargāja.

Dānija pirms diviem gadiem izcīnīja savu pirmo pasaules čempiona titulu, bet trīs iepriekšējie fināli tika zaudēti. Dāņu kontā arī viena bronzas medaļa.

Zviedrijas izlase pasaules čempionāta finālā spēlējusi astoņas reizes, no kurām uzvarējusi pusē jeb četrās. Pirmie divi panākumi bija pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, nākamais tituls tika izcīnīts 1990.gadā, bet līdz šim pēdējais - 1999.gadā. Divus gadus vēlāk Zviedrija spēlēja savā līdz šim pēdējā finālā, kurā ar 25:28 pagarinājumā piekāpās Francijai. Zviedrijai ir pa četrām medaļām no katra kaluma.

Tikmēr bronzas mačā Spānija ar 35:29 (16:13) uzvarēja Franciju.

Spāņiem astoņus vārtus guva Alekss Dujšebajevs, bet sešreiz izcēlās viņa brālis Daniels. Francūžiem septiņi precīzi metieni bija Igo Deskata kontā.

Spānija bronzu izcīnīja arī pirms desmit gadiem. Tāpat tās kontā ir divi čempiontituli, kas izcīnīti 2005. un 2013.gadā.

Pusfinālos Dānija ar 35:33 uzveica Spāniju, bet Zviedrija ar 32:26 guva virsroku pār Franciju.

Pamatturnīra pirmajā posmā 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Otro posmu sasniedza katras grupas trīs labākās komandas.

Pirms diviem gadiem Dānijā un Vācijā notikušajās meistarsacīkstēs savu pirmo titulu vēsturē izcīnīja dāņi, kuri finālā ar 31:22 uzveica norvēģus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi