Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

DĀR parlamenta komiteja nolemj regbiju atstāt bez tā tradicionālā zīmola

No nākamā gada uz pašreizējās pasaules čempionvienības Dienvidāfrikas regbija valstsvienības krekliem vairs nebūs tās ilggadējā zīmola - antilopes, bet tikai puķes zieds, nolēmusi Dienvidāfrikas parlamenta komiteja.No nākamā gada par Dienvidāfrikas regbija simbolu jākļūst tikai par nacionālo uzskatītās puķes - protejas - ziedam, kas pašlaik redzams uz spēlētāju krekliem kopā ar vairāk nekā 100 gadu veco tradicionālo simbolu - antilopi.

''Neviena cita mūsu valsts izlases komanda vairs neizmanto antilopi kā simbolu. Pēdējo reizi tā uz spēlētāju krekliem būs turnejā gada beigās Apvienotajā Karalistē,'' aģentūra ''Reuters'' citē komisijas vadītāju Butanu Komphelu intervijā radio.Dienvidāfrikas regbija savienība uzskata, ka antilope ir milzīgs komandas atpazīstamības zīmols un šis jautājums vēl tiks apspriests.No antilopes vārda cēlies arī Dienvidāfrikas valstsvienības populārais nosaukums ''Springboks'', kas pirmo reizi tika izmantots turnejā Lielbritānijā 1906. gadā. Ilgus gadus regbijs tika uzskatīts par balto iedzīvotāju sporta spēli. Pēc aparteīda beigām lecošās antilopes attēls uz spēlētāju krekliem palika, taču tika pagriezts uz otru pusi, bet virs tās parādījās protejas zieds, kas tiek uzskatīts par Dienvidāfrikas melnādaino iedzīvotāju simbolu.Dienvidāfrikas regbija komanda 2007. gadā otro reizi kļuva par pasaules čempioni. Pirmo reizi četrgades svarīgākajās sacensībās tā triumfēja 1995. gadā savās mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi