Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Dekmeijere Austrālijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēlēs nepārvar 1.kārtas barjeru

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar jauno vācieti Anniku Beku trešdien sīvā cīņā cieta neveiksmi Austrālijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā. Dekmeijere un Beka ar 1-6, 6-2, 1-6 piekāpās pazīstamajām Svetlanai Kuzņecovai no Krievijas un beļģietei Janīnai Vikmeijerei. 

Spēles pirmajos divos geimos abi dueti apmainījās breikiem, turklāt pirmās vadībā spēja izvirzīties tieši Dekmeijere un Beka. Kaut arī seta turpinājumā pie savas serves geimiem Latvijas un Vācijas duetam bija vairākas iespējas iegūt punktus, tās nespēja uzvarēt ne savu servi, ne arī bija veiksmīgas pie pretinieku serves un zaudēja nākamos sešus pirmā seta geimus. 

Otrā seta sākumā Dekmeijere/Beka uzvarēja pirmajos divos geimos, bet atkal ātri vien pretinieces breiku atguva. Tomēr potenciālās mača pastarītes nepadevās un sestajā geimā vēlreiz lauza pretinieču servi. Nākamais geims Latvijas un Vācijas duetam bija smags, tomēr viņas to noturēja un pēc tam arī noveda setu līdz uzvarai. 

Vislīdzīgākais un ilgākais bija izšķirošais, trešais sets, kaut arī pēc rezultāta varētu spriest, ka bija vien viena dueta dominance. Tā trešajā geimā Kuzņecovai un Vikmeijerei izdevās uzvarēt pie pretinieču serves, un arī turpinājumā, kaut Dekmeijerei un Bekai vairākos geimos bija geimbumbas un pat breikbumbas, viņas zaudēja visos atlikušajos geimos, ciešot neveiksmi ar 1-6. 

Līdz ar to Dekmeijere turnīru noslēdza ar piecu WTA dubultspēļu ranga punktu nopelnīšanu. 

Dekmeijere WTA dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 66.vietu, bet Beka rangā nav iekļuvusi un turnīram pieteikusies ar vienspēļu ranga 71.vietu. 

Tikmēr Kuzņecova pašlaik dubultspēļu rangā atrodas 36.vietā, bet Vikmeijere tajā ir 1099.pozīcijā (turnīram pieteikusies ar 24.vietu vienspēlēs). 

 Kuzņecova ir divkārtēja šī turnīra sieviešu dubultspēļu čempione, turklāt uzvarēja arī pagājušā gada sacensībās.

Pārējās trīs šī mača dalībnieces sekmīgi otrdien sāka arī vienspēļu sacensības. Beka pirmajā kārtā ar 6-2, 6-7 (7:9), 6-3 pieveica Kazahstānas pārstāvi Jaroslavu Švedovu, kura izlikta ar 28.numuru, sacensību 20.rakete Vikmeijere ar 6-1, 7-5 pieveica Austrālijas pārstāvi Džarmilu Gajdosovu, bet Kuzņecova ar 6-2, 6-1 pārspēja Lurdesu Domingesu Lino no Spānijas. 

Otrajā kārtā Kuzņecova/Vikmeijere spēkosies ar spānieti Nuriju Lagosteru Vivesu un Dzje Ženu no Ķīnas, kuras izliktas ar septīto numuru, vai taivānietēm Haočinu Čaņu un Junjaņu Čaņu. 

29 gadus vecā Dekmeijere Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās pirmoreiz spēlēja vēl 2005.gadā. Šajā laikā viņa trīs reizes pārvarējusi pirmo kārtu, bet ne reizi nav tikusi pie panākuma vismaz divos mačos. 

Kā ziņots, vienspēļu sacensībās šoreiz nepiedalīsies neviens Latvijas tenisists. Labākais vīriešu sportists Ernests Gulbis gada sākumā nedevās uz Austrāliju, bet sieviešu pārstāvei Anastasijai Sevastovai neizdevās pārvarēt kvalifikāciju. 

Junioru sacensībās Latviju pārstāvēs talantīgā Jeļena Ostapenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi