Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Dekmeijere smagā cīņā pārvar ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar bosnieti Mervanu Jugiču-Salkiču ceturtdien smagā cīņā tika pie panākuma ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Dekmeijere un Jugiča-Salkiča ar 3-6, 7-6 (7:4), 6-4 pārspēja potenciāli vājākās mājinieces Samantu Kraufordu un Aleksandru Kīku.

Pirmajā setā svarīgākais bija astotais geims, kurā kopā tika izspēlēti 28 geimi. Tajā pie breikbumbas izdevās tikt amerikānietēm un brīdi vēlāk viņas arī noslēdza setu savā labā ar 6-3. Otrā seta sākumā Dekmeijere/Jugiča-Salkiča nokļuva zaudētājos ar 0-3, tomēr drīz vien viņas panāca 3-3 un 12.geimā arī tika pie setbumbas. Tomēr uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks, kurā latviete un bosniete bija pārāka ar 7:4.

Trešajā setā pirmajos trijos geimos pārākas bija serves uzņēmējas, kas ļāva Dekmeijerei/Jugičai-Salkičai izvirzīties vadībā ar 2-1, tomēr atlikušajos visos geimos dominēja servētajas un tieši latviete ar bosnieti noveda setu un visu maču līdz uzvarai.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Dekmeijere nopelnījusi 160 WTA ranga punktus.

Šobrīd WTA dubultspēļu rangā Dekmeijere ieņem 68.vietu, Jugiča-Salkiča atrodas 80.pozīcijā, bet 17 gadus vecās Krauforda un Kīka atrodas attiecīgi 436. un 516.pozīcijā.

Dekmeijere savas karjeras laikā šajā turnīrā ceturto reizi aizkļuvusi līdz sieviešu dubultspēļu otrajai kārtai, Jugičai-Salkičai tas izdevies trešoreiz, bet abas amerikānietes debitēja Grand Slam sacensībās.

Otrajā kārtā Dekmeijere/Jugiča-Salkiča tiksies ar DĀR tenisisti Nataliju Grandinu un čehieti Vladimiru Uhlirovu, kuras izliktas ar 14.numuru. Viņas pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 6-1 uzvarēja taivānietes Haočinu Čaņu un Junjaņu Čaņu.

Kā ziņots, šovasar Dekmeijere aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta trešajai kārtai, šo turnīra fāzi Grand Slam turnīros sasniedzot pirmoreiz karjerā.

No Latvijas tenisistiem ASV atklātajā čempionāta pamatsacensībās spēlē arī Ernests Gulbis, kurš vīriešu vienspēļu pirmajā kārtā trešdien ar rezultātu 3-6, 4-6, 6-4, 7-5, 6-3 pieveica pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu. Otrajā kārtā piektdien Gulbis tiksies ar amerikāni Stīvu Džonsonu, kurš pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5), 6-3 pieveica savu tautieti Radžīvu Remu.

Savukārt Anastasija Sevastova aizkļuva līdz sieviešu vienspēļu kvalifikācijas izšķirošajai, trešajai kārtai, bet nespēja to pārvarēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi