Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Diāna Dadzīte sagādā Latvijas paraolimpiešiem otro zeltu Eiropas vieglatlētikas čempionātā

Latvijas paraolimpiete Diāna Dadzīte svētdien Eiropas čempionātā triumfēja lodes grūšanas sacensībās, sagādājot Latvijas delegācijai otro zelta medaļu.

F55 medicīnas grupas sacensībās Dadzīte labākajā mēģinājumā bija 8,12 metrus tāla, sasniedzot jaunu personisko rekordu. Tuvākās konkurentes viņa apsteidza par vairāk nekā metru.

Čempionāta turpinājumā Dadzītei plānotas sacensības arī šķēpmešanā un diska mešanā.

Kā ziņots, pirmo zeltu Latvijai sestdien sagādāja Dmitrijs Silovs, kurš pārspēja sev piederošo kontinenta rekordu un triumfēja šķēpmešanas sacensībās.

Vēl svētdien uz starta izgāja Edgars Kļaviņš, kurš šķēpmešanā F13 medicīnas grupā ar 37,86 metriem ieņēma desmito vietu starp 11 atlētiem.

Latviju šajā Eiropas čempionātā pārstāv pieci sportisti, bet sacensībās nepiedalās titulētākie Latvijas paraolimpiskie vieglatlēti Aigars Apinis un Edgars Bergs, kuri jau kvalificējušies Riodežaneiro paraolimpiskajām spēlēm.

Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā startē vairāk nekā 600 vieglatlēti no 36 valstīm.

Šogad gaidāmas arī Riodežaneiro paraolimpiskās spēles, bet oficiālu apstiprinājumu dalībai četrgades nozīmīgākajās sacensībās saņēmuši septiņi sportisti - titulētais vieglatlēts Aigars Apinis diska mešanā, Edgars Bergs lodes grūšanā, loka šāvēja Ieva Melle, iejādes jātnieks Rihards Snikus, peldētājs Jānis Plotnieks, kurš startēs 100 metru distancē uz muguras, kā arī airētāji Žanna Cvečkovska un Eduards Pupels.

Uz dalību paraolimpiskajās spēlēs pagaidām kandidē arī šķēpmetēja Taiga Kantāne, diska metēja Ingrīda Priede un paukotāja Poļina Rožkova, kamēr normatīvus Latvijas vieglatlēti cenšas izpildīt Eiropas čempionātā. Tāpat cerības kvalificēties paraolimpiskajām spēlēm vēl nav zaudējis arī loka šāvējs Gints Jonasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi