Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dīvainā savstarpējā vienošanās

Paliks gandarījums par Rīgas Dinamo veiksmīgo gadu, padarītais milzīgais darbs un arī pāris pieļauto kļūdiņu. Taču pa lielo rēķinu man nav sev ko pārmest - nu jau bijušā Rīgas Dinamo prezidenta Viestura Koziola lakoniskais un atturīgais komentārs Dienai tomēr nepārprotami norāda uz aiziešanu no amata ne pēc paša gribas. Vai tad cilvēks aizietu no smagā darbā izlolota projekta, ja pašam nav sev ko pārmest?

Oficiālā versija skan sausi, atstājot neierobežotu telpu minējumiem: "Darba attiecības pārtrauktas pēc savstarpējas vienošanās."

Lai nu tā būtu, ka no pārmaiņām Dinamo būšot tikai ieguvējs (tā izteicies kluba galvenā akcionāra Itera Latvia šefs Juris Savickis). Priekškaru uz prezidenta nomaiņas iemesliem viņš nepaver. Savickim neapšaubāmi ir lielākā teikšana, tomēr viņam derētu arī atcerēties, ka ar biļešu un atribūtikas iegādi, kā arī milzīgo interesi par Dinamo par akcionāriem zināmā mērā var uzskatīt arī visus komandas līdzjutējus. Viņi tomēr ir pelnījuši zināt vairāk par "pēc savstarpējas vienošanās…"

Pirmie signāli, ka Koziola pozīcijas Dinamo nopietni saļodzījušās, pienāca jau pēc Jaungada. Mēļoja, ka kluba prezidentam atņemtas paraksta tiesības un ka naudas tērēšanai sākusies stingra uzraudzība. Par pirmā izteikuma ticamību laikam jau nebūs lemts patiesību uzzināt, toties Savicka cilvēka Zigmāra Priedes klātesamība kluba ķēka tālākajos nostūros liecināja par stigrāku kontroli.

Tomēr 22.oktobrī Priede oficiāli iekļāvās Dinamo valdes sastāvā, un "vienu kļūdiņu" Koziols ar līdzgaitniekiem jau bija pieļāvis. Proti, divu spēļu sarīkošana Helsinku priekšpilsētā Espo prasīja nesamērīgi lielus izdevumus. Vēl viens Koziola iespējamais klupšanas akmens - Savicka kritizēšana par skandālu pēc pēdējās spēles.

Koziola atbrīvošana būs vērtējama ar plusa zīmi tajā gadījumā, ja nākamsezon kluba budžets jūtami uzbriedīs. Naudai krīzes apstākļos vērienīgā projektā ir būt vai nebūt nozīme. Kritizējot Koziolu un Co par pārtēriņu, gan jāatceras, cik augstā līmenī aizvadītajā sezonā tika pasniegtas KHL spēles.

Neiedziļinoties kluba finanšu aizkulisēs, pirmajā sezonā tik tiešām gandrīz viss tika paveikts "uz ūsiņu". Tāpēc, kungi, kamēr nebūs nopietnu argumentu prezidenta nomaņai, rēķinieties ar līdzjutēju sašutumu par Dinamo notiekošajiem procesiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi