Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Divas Kenijas 400 m skrējējas PČ laikā pieķertas dopinga lietošanā

Kenijas skrējējām Kiki Manungai un Džoisai Zakarijai pirms Pekinā notiekošā pasaules vieglatlētikas čempionāta ņemtās dopinga analīzes uzrādījušas pozitīvu rezultātu, trešdien pavēstīja Starptautiskā Vieglatlētikas savienība (IAAF).

Abas sportistes ir 400 metru skrējējas, tikai Zakarija skrien gludo, bet Manuga barjeroto distanci. Analīzes viņām veiktas viesnīcā 20. un 21.augustā, bet tajās atklātās vielas pagaidām netiek nosauktas. Sportistēm piešķirta pagaidu diskvalifikācija.

Zakarija pirmdien 400 metru distances priekšsacīkstes veica 50,71 sekundē, sasniedzot jaunu nacionālo rekordu. Kaut viņai bija astotais labākais rezultāts starp visām sportistēm, vēlāk tajā dienā paredzētajā pusfinālā kenijiete vairs nepiedalījās.

Tikmēr Manuga 400 metru barjerskrējiena priekšsacīkstēs svētdien savā skrējienā finišēja sestā starp septiņām dalībniecēm, nespējot iekļūt pusfinālā.

Kā zināms, neilgi pirms pasaules čempionāta Vācijas televīzijas kanāla ARD dokumentālā filma vēstīja, ka tieši Kenijā un arī Krievijā dopinga lietošana vieglatlētu vidū ir ļoti izplatīta. Tika ziņots, ka trešdaļai no izturības distanču medaļniekiem pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs laika posmā starp 2001. un 2012.gadu bijušas aizdomīgas asins analīzes.

Pašlaik pasaules vieglatlētikas čempionātā Kenija tikusi pie četrām zelta, trīs sudraba un divām bronzas godalgām, kas tai ļauj atrasties medaļu ieskaites priekšgalā. Pašlaik diskvalifikācija par dopinga lietošanu piemērota 13 šīs valsts vieglatlētiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi