Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Drudža un veselības simptomi

Rīgas komandu diametrāli pretējais loms SEB Baltijas līgas ceturtdaļfināla pirmajās spēlēs nevarētu būt cēlonis krasi atšķirīgam noskaņojumam, gaidot nedēļas nogalē paredzētās atbildes spēles. ASK Rīga plus 6 ne tuvu vēl nav uzvara divu spēļu summā, savukārt Barons/LMT mīnus 6 nebūt vēl nav zaudējums. Tiesa, lai piepildītos cerība uz simbolisko paritāti BBL finālturnīrā ar Lietuvas klubiem, rīdziniekiem laukumā būs jāizkliedē bažas, kuru iemesls sakņojas pēdējā laika notikumos.

Par ASK Rīga. Nedēļas laikā piedzīvotais — Nevežis drudžainā sagraušana (pārliecinošs sākums, lieka nervozēšana beigās), zaudējums Ventspilī, uzvara Tallinā — vedina uz diviem secinājumiem. Pirmkārt, marta neveiksmes tomēr nav saplacinājušas komandas kaujas garu. Otrkārt, stratēģiski svarīgākajos brīžos komanda spēj efektīvi izspēlēt savus trumpjus un piesegt mīnusus. Šai ziņā īpaši zīmīga bijusi spēle Tallinā. Joprojām klibojošais uzbrukums (skat. metienu precizitāti!) neļauj cerēt uz pretinieku nomētāšanu, toties tajos statistikas rādītājos, kas raksturo spēlētāju mobilizācijas pakāpi un pašatdevi, rīdzinieki bijuši pārāki par talliniešiem. Turklāt nav mazsvarīgi arī tas, ka būtisku ieguldījumu komandas uzvarā nesuši Tallinā no rezervistu soliņa laukumā gājušie Broils, Mažutis un Senderss. Ja šī tendence tiks turpināta, kazi, reiz atgriezīsies ar precizitāte visiem un, jo īpaši, Miladžam.

Par Barons/LMT. Spēle Šauļos lika atcerēties visu garās sezonas hroniku un teicienu par cilvēkiem, kuri nav no dzelzs. Ārēji viss it kā bija pa vecam — Šķēle turpināja terorizēt pretinieku aizsardzību, elegantais Aleksanders salasīja savu punktu normu, epizodiski komandas krājumu papildināja Gusts, Kravčenko, Adomaitis, Batišta un Vaikulis. Tomēr Šauļu komandas darbībā jautās lielāka enerģija un saskaņotība, ļaujot mājiniekiem nivelēt atšķirību spēlētāju individuālajā meistarībā un pieredzē. Rīgā lūkosim, vai ar dažām dienām būs pieticis, lai Barons/LMT atjaunotu patukšotos emociju akumulatorus.

Par BK Ventspils. Kluba padomes lēmums nepieņemt Gašpera Okorna atkāpšanos, manuprāt, liecina par rezerves plāna trūkumu. Šādā situācijā ir tikai loģiski putras ievārītāju atstāt galvenā izstrēbēja godā. Jo vairāk tāpēc, ka Rīgas komandu iezīmētās un nojaušamās problēmas principā stiprina BK Ventspils pozīcijas. Uz svešu neveiksmju rēķina izstiepties līdz valsts čempionu godam — tas nav nemaz tik nereāli, cik izskatījās pirms mēneša. Cita lieta, ka vēlme būt "pirmajiem ciemā" nesaskan ar paša Okorna ambīcijām, bet augstākam starptautiskam lidojumam Ventspilī trūkst resursu. Šī pretruna vēl liks sevi manīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi