Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dude: Pret Baltkrieviju mums nav ko zaudēt, tāpēc komandā nav liekas nervozitātes un spiediena

Latvijas vīriešu handbola izlases kapteinis Ingars Dude dienu pirms 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles Minskā pret Baltkrieviju uzsver, ka svarīgi būs neļauties pretinieku provokācijām un pieturēties pie savas spēles. “Tā ir mūsu iespēja paveikt ko patiešām nozīmīgu, taču jāapzinās, ka šādos dueļos neesam favorīti un uzvara pret Baltkrieviju būtu milzu sensācija. Jā, tie nav dāļi, taču tā tik un tā ir augstākā līmeņa komanda, kas pēdējos gados regulāri spēlē lielajos turnīros,” sarunā ar Dienu teica Dude. ****

Vai komandā ir jūtams, ka šīs spēles pret baltkrieviem būs īpašas?

Ir mazliet jūtams tas, ka šīs spēles ir ļoti atbildīgas. Tajā pašā laikā nav liekas nervozitātes. Ir tāds miers un koncentrēšanās. Respektējam pretinieku, taču mums šajā spēlē nav, ko zaudēt. Vairāk ir pozitīvs satraukums, ne stress un spiediens. Soli pa solim gatavojamies, lai šajās spēlēs parādītu labāko sniegumu.

Neveiksmes pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju ir jau aizmirstas?

Tās ir pagātnē, un tā tam jābūt. Jāsaprot, ka tās nebija spēles, lai vērtētu mūsu spēku. Principā tās bija treniņspēles, pārbaudes, kurās centāmies dot iespēju izspēlēties visiem, pārbaudījām lietas, kuras spēles laikā diezin vai sanāks darīt. Tomēr bija vērts tam visam iziet cauri. Protams, gribējās jau arī uzvarēt šajās spēlēs, jo tas vairotu pozitīvo atmosfēru ap komandu, taču šoreiz tās mazliet mūs piezemēja. Arī tas ļaus labāk sagatavoties.

Vai Minska tevi pārsteidza?

Minskā esmu bijis. Patīkama pilsēta ar plašām ielām, lielām ēkām, atsaucīgiem un laipniem cilvēkiem. Patīkami pārsteidz spēles zāle, kurā pirms gadiem desmit spēlējām ar ASK komandu, kad tā bija praktiski manēža. Tagad tā jau ir ļoti skaista arēna.

Pieminēji laipnos baltkrievus, bet tādu svētdien droši vien pretī nebūs...

P.rotams Nebūs laipnības no skatītājiem un spēlētājiem. Jābūt gataviem tam, ka mūs sitīs, centīsies izvest. Galvenais, nepakļauties provokācijām un turēties pie mūsu spēles.

Ar ko būsi apmierināts?

Cenšos par to nedomāt no rezultāta prizmas. Būšu gandarīts, ja es būšu atdevis visus savus spēkus laukumā, un arī komanda parādīs labu un stabilu spēli kopumā. Zinu, ka visi skaitīs vārtus un punktus, taču svarīgi ir būt gandarītam par parādīto sniegumu, lai kāds būtu rezultāts.

Vai piekrīti Handbola federācijas ģenerālsekretāram Anrijam Brencānam, ka pēc agrākajām spēlēm pret spāņiem un čehiem šī ir labākā iespēja pārspēlēs sasniegt finālturnīru?

Iepriekšējās pārspēlēs man nebija iespēju piedalīties. Kad izlase spēlēja pret Spāniju, biju tikko sācis nodarboties ar handbolu, un tā ir komanda, ko šodien var pielīdzināt dāņiem, vāciešiem un francūžiem. Pret čehiem nespēlēju pārspēlē, bet sacentos vienā no kvalifikācijas turnīriem. Pret viņiem mums arī bija iespējas, taču jāapzinās, ka tās gan toreiz, gan šoreiz jorpojām nav lielas. Mums ir jāatceras, ka mūsu uzvara šādos dueļos būs milzu sensācija. Protams, baltkrievi nav dāņi, taču tā ir augstākā līmeņa komanda, kas pēdējos gados regulāri spēlē lielajos finālturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi