Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dukurs: Visas šī posma sacensības Vinterbergā bija viens liels štrunts

Viņš arī norādīja, ka tieši atšķirīgā trases kvalitāte pamatīgi pasliktināja viņa brāļa Tomasa rezultātu sacensībās, jo brāļa brauciena brīdī sniegs trasē bija sasnidzis tik daudz, ka starta ieskrējiena ledus grope jau bija pilna ar sniegu, kas burtiski "izsvieda" Tomasa kamanas no ieskrējiena slieces, kā rezultātā šī kļūda jau trases augšā vairs neļāva aizvadīt labu braucienu. Turklāt sliktā trase šādi negatīvi ietekmēja arī Anglijas, Kanādas un arī divu Vācijas skeletonistu brauciena rezultātu. 
Lai arī sezonas līderis Martins Dukurs Pasaules kausa izcīņas skeletonā trešajā posmā Vinterbergas trasē izcīnīja kārtējo pārliecinošo uzvaru, kopumā šā posma sacensības viņš vērtē ļoti negatīvi gan dēļ neveiksmīgi ieviestā jaunā sacensību formāta, gan arī žūrijas lēmuma nepārcelt sacensības, neskatoties uz to, ka arī sestdien bija ļoti nelabvēlīgi laika apstākļi, kas būtiski ietekmēja visu sportistu rezultātus. 

"Šīs sacensības bija viens liels štrunts. Šāda rīkotāju attieksme nav nopietna. Un manu viedokli apliecina gan tas, kāda bija starpība starp sportistu starta un finiša rādītājiem, gan trases atšķirīgā kvalitāte, kad citiem trasi iztīra, citiem nē. Uzskatu, ka šī sacensība tomēr nebija godīga, un šajā situācijā pat nav nozīmes - vinnēju es vai nē," savā spriedumā skarbs sarunā ar portālu bobslejs.lv bija Martins Dukurs. 

Martins arī negatīvi vērtēja braucēju sadalījumu sestdienas sacensībā, kad, neskatoties uz to, ka piektdien viņš bija labākais, sestdien viņam nācās startēt tikai ar desmito kārtas numuru. 


Martins, līdzīgi kā daudzi citi skeletonisti un treneri, ļoti negatīvi vērtē arī Vinterbergā piemēroto sacensību shēmu, kad piektdien bija noteikti divi braucieni, pēc kuriem sestdien izšķirošajā sacensībā ar tikai vienu braucienu piedalījās desmit labākie. Līdz šim sacensības notika vienā dienā un sportistu rezultātu noteica divu braucienu kopsummā. 

"Es saprotu, ka kādam ir svarīgi padarīt sacensību interesantāku skatītājiem. Lai cilvēki būtu ieinteresēti vairāk televīzijā vērot skeletonu. Protams, es priecājos, ja mūsu sporta veids gūst lielāku popularitāti. Tomēr es gribu uzsvērt, ka es esmu sportists, nevis šovmenis, un man svarīgākais ir rezultāts. Kāpēc man jāstartē divas dienas, ja es varu to darīt vienā dienā?" savās pārdomās dalījās Martins. 

Viņš arī prognozē, ka, visticamāk, šis jaunieviestais sacensību formāts tiks atcelts un nākamās sacensības notiks līdz šim ierastajā kārtībā - vienā dienā, uzvarētāju noskaidrojot divu braucienu kopsummā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi