Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dunduru uzbrukums un gurķu burka. Baldones šaha čempionāts

Lai arī Baldones šaha čempionātā pēdējās vietas ieguvējs balvā saņem gurķu burku, šis turnīrs nav nekāda joka lieta. Jau piekto gadu pie sevis uz Baldoni aicina lielmeistars Zigurds Lanka, kurš ir šī turnīra organizators, Latvijas 2020. gada šaha čempions un starptautiski atzīts, pieprasīts šaha treneris.

Visi grib satikt Zigurdu Lanku viņa viesmīlības un draudzīgās attieksmes dēļ - it kā mazā Baldone ik gadu pulcē tik spēcīgu turnīru, ka daudzām valstīm būtu jānobirdina skaudības asara.

Piemēram, ātrā šaha turnīrā uzvarēja lielmeistars Ņikita Meškovs, kurš jau šajā mēnesī dosies uz turnīru Sočos (Krievija), kurā tiks noteikti divi iespējamie pretinieki cīņai ar pašu pasaules šaha čempionu Magnusu Karlsenu. Meškovam uzvara Baldones turnīrā nemaz nenāca viegli, jo bija jāsacenšas gan ar pašu Lanku, gan speciāli no Vācijas atlidojušo lielmeistaru Danielu Fridmanu un no Francijas atlidojošo lielmeistari Andu Šafransku, kā arī ar mūsu pašmāju lielmeistari Danu Reiznieci-Ozolu, kura ne tikai ir spēcīga šahiste, bet arī neoficiāli uzraudzīja turnīru kā FIDE (Starptautiskā šaha federācija) rīkotājdirektore.

Vienīgais, par ko turnīrā laikā sūdzējās kāds no dalībniekiem bija uzmācīgais dundurs, kurš traucēja realizēt asu uzbrukumu pretiniekam. Dunduru šoreiz bija vairāk nekā citus gadus, jo turnīrs notika ārpus telpām. Jāsaka, ka lidojoši kukaiņi bieži ir ietekmējuši šaha cīņas, tā, piemēram, 1972. gada mačā par pasaules šaha čempiona kroni starp Borisu Spaski un Robertu Fišeru viens no dalībniekiem sūdzējās par spiegošanas ierīcēm krēslā, bet tajā atrada tikai beigtu mušu.

Ātrspēles turnīrā (3. jūlijā), kad šahisti vienā partijā nedrīkstēja domāt ilgāk par aptuveni pusstundu, jo katram tika atvēlētas 10 minūtes uz partiju un 5 sekundes par katru gājienu, labākais trio beigās bija:

Ņikita Meškovs (Latvija) 7 no 8
Rolands Bērziņš (Latvija) 6,5 no 8
Zigurds Lanka (Latvija) 6,5 no 8

Svētdien (4. jūlijā) šahisti izspēlēja blica turnīru (katrs drīkstēja domāt 5 minūtes uz partiju, saņemot vēl 3 sekundes par gājienu, ko automātiski izdara elektroniskais pulkstenis). Trīs labākie bija:

Daniels Fridmans (Vācija) 10,5 no 11
Zigurds Lanka (Latvija) 8 no 11
Arsens Bataševs (Latvija) 8 no 11

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi