Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dynatek pierakstās konkurentos

Laiki, kad Latvijas ārēs dominēja tikai viena riteņbraukšanas komanda, raugi, Rietumu banka-Rīga (RB-R), šķiet, ir beigušies. Lai gan SEB MTB maratona sezonas pirmajā posmā elites grupā kungiem dubultuzvaru atkal svinēja baņķieri — Ivans Seļedkovs no Krievijas un Aleksejs Saramotins. Komandu vērtējumā RB-R palika otrā aiz jaunizveidotās Dynatek-Latvia.

"Svarīgi, ka vispār uzvarējām kādā no ieskaitēm," Dynatek menedžeris Roberts Krūmiņš pievēra acis uz individuālo vērtējumu, bet izcēla pirmo vietu starp komandām. Viņš piekrita, ka šī Dynatek ir pirmā lielā uzvara Latvijā. Protams, kremt pieļautās kļūdas taktikā, jo 65 km garās distances gaitā bijuši vairāki izdevīgi momenti, lai sev izkārtotu līderu krekliņu arī individuālā rangā. Aptuveni 20 kilometru pirms finiša vadošajā grupiņā bija divi baņķieri un pieci Dynatek vīri. Skaitlisko vairākumu izmantot neizdevās, jo mēģinājumus bēgt allaž apslāpēja Seļedkovs un Saramotins. Līdz paši noorganizēja viltīgu bēgšanu. Mežā braucot pa šauru taciņu, sprintera dotības nodemonstrēja Seļedkovs, bet Saramotins darīja visu, lai slāpētu grupas tempu. RB-R uzsmaidīja arī veiksme, jo viens no Dynatek līderiem Normunds Lasis, ķerot bēgli, aizbrauca nepareizā virzienā. Tā vietā, lai varbūt pacīnītos par uzvaru, bija jāsamierinās ar devīto vietu. "Esmu gandarīts," Aleksejs Saramotins nemaz nebēdā, ka šoreiz nav pirmais. "Ņemot vērā situāciju, ka bijām palikuši divatā pret pārējiem, vispār labi, ka izcīnījām pirmās divas vietas. Varēja nebūt nekā, jo gāja baigi smagi. MTB tomēr nav šoseja. Te visu laiku jāstrādā ar spēku, turklāt nepārtrauktu bija jāatvaira Dynatek uzbrukumi." Par lieliski paveikto melno darbu Saramotinu īpaši uzteica Seļedkovs. "Nebijām spēcīgākajā sastāvā un dažiem puišiem bija dažādas veselības likstas. Tāpēc Aleksejs dažubrīd strādāja uz spēku izsīkšanas robežas, lai konkurenti neaizbēgtu un mēs saglabātu izredzes cīnīties par uzvaru. Bez viņa diez vai to būtu spējuši. Pēc tam, kad Aleksejs visu bija paveicis, man tikai atlika izmantot radušos situāciju un aizbraukt pretī uzvarai." Dāmām vairāk nekā pārliecinoši uzvarēja Ivanda Eiduka (RB-R), kas pārgājusi profesionālā režīmā. Otro vietu viņa apsteidza vairāk nekā par 17 minūtēm. RB-R menedžeris Igo Japiņš gan piemetina, ka starpība esot mazāka nekā pērn. Tātad arī dāmām konkurentes kļūst spēcīgākās. Pirmais posms ir ievērojams ar dalībnieku rekordskaitu — pirmo reizi tas sniedzās pāri 2 tūkstošiem (2062)! Nākamais SEB MTB posms 11.maijā notiks Siguldas pusē Krimuldā. Taču līdz tam velo dzīve neapstājas. 3.maijā Dikļos notiks Sportlat balvas izcīņa, bet maija beigās būs arī Philips MTB maratona pirmais posms. ***

riteņbraukšana


SEB MTB maratons (Cēsis — Valmiera)

Elites grupa (65 km)

Kungi. 1.Ivans Seļedkovs (RB-R) 1.55:40., 2.Aleksejs Saramotins (RB-R) +0,22, 3.Alges Masikmets (ZZK-Extreme Sport) +0,22, 4.Kaspars Austa (Dynatek-Latvia) +1:15, 5.Helmets Tamkrovs (ZZK-Extreme Sport) +1:16, 6.Gints Jakovels (Trek-Philips-Metaleks) +1:18.

Finišēja 141 dalībnieks.

Komandas (25). 1.Dynatek-Latvia 3942, 2.RB-R 3935, 3.ZZK-Extreme Sport 3930.

Dāmas. 1.Ivanda Eiduka (RB-R) 2.13:04, 2.Māra Leitāne (Tandems/Dobele-Merida) +17:05, 3.Anita Bērsone (Eko Osta) +17:35.

Finišēja 12 dalībnieces.

Pārējie SEB MTB posmi: 11.maijs Krimulda, 22.jūnijs Kandava, 13.jūlijs Kuldīga, 27.jūlijs Cēsis, 17.augusts Ogre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi