Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Džokovičs ASV atklātajā čempionātā bez cīņas pārvar arī trešo kārtu

Pasaules ATP vīriešu tenisa vienspēļu ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas piektdien bez cīņas pārvarēja ASV atklātā čempionāta trešo kārtu, tādējādi pirmajās trīs kārtās viņš aizvadījis tikai vienu pilnu spēli.

Džokovičs trešās kārtas spēlē pirmajā setā bija panācis vadību ar 4-2, taču viņa pretinieks Mihails Južnijs kreisā augšstilba savainojuma dēļ izstājās.

Džokovičs arī trešajā kārtā iekļuva bez cīņas, jo viņa pretinieks Jirži Veselijs no Čehijas kreisās rokas traumas dēļ no cīņas atteicās.

"Manā karjerā vēl nekas tāds nav atgadījies, ka bez spēles pārvaru kārtu, bet nākamajā mačā spēlēju vien pusstundu," pēc īsā dueļa teica Džokovičs.

Tāpat astotdaļfinālā iekļuvis ranga ceturtais numurs Rafaels Nadals, kurš trešajā kārtā ar 6-1, 6-4, 6-2 pārspēja krievu Andreju Kuzņecovu.

"Andrejs vienmēr ir bijis neparocīgs pretinieks. Bija labs pirmais sets, taču otrajā setā nedaudz problēmas sagādāja serve," secināja Nadals.

Negaidītu zaudējumu piektdien piedzīvoja ar septīto numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš ASV atklātajā čempionātā triumfēja aizpērn. Čiličs ar 4-6, 3-6, 3-6 piekāpās amerikānim Džekam Sokam, kuram turnīrā piešķirts 26.numurs.

Tikmēr dāmu turnīrā astotdaļfinālu sasniegusi ar otro numuru izliktā vāciete Angelika Kerbere, kura trešajā kārtā ar 6-1, 6-1 viegli pārspēja amerikānieti Katerīnu Belisu.

Tāpat tālāk tikusi pērnā gada fināliste Roberta Vinči, kura trešajā kārtā ar 6-0, 5-7, 6-3 pieveica vācieti Karīnu Vitheftu.

Dramatiskā cīņā uzvaru guva ar astoto numuru izliktā Medisona Kīza, kura izšķirošajā, trešajā, setā nonāca iedzinējos ar 1-5, taču atspēlējās un ar 7-5, 4-6, 7-6 (7:3) uzveica japānieti Naomi Osaku.

LETA jau vēstīja, Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova vienspēļu turnīra trešajā kārtā skaistā cīņā, parādot raksturu, divos setos pārliecinoši ar 6-4, 6-1 pārspēja Katerinu Bondarenko no Ukrainas, kurai līdzšinējā karjerā trīs reizes bija zaudējusi.

Par vietu ceturtdaļfinālā Sevastova sacentīsies ar britu tenisisti Džoannu Kontu, kura turnīrā izlikta ar 13.numuru.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien vienspēļu turnīru sāka neveiksmīgi, ar 5-7, 3-6 zaudējot Petrai Kvitovai no Čehijas.

Līdz ar to Ostapenko šogad sieviešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros netika kaut pie vienas uzvaras, šāda līmeņa sacensībās piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi