Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Džokovičs trešo gadu pēc kārtas iekļūst Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā

Pasaules vadošais tenisists serbs Novāks Džokovičs piektdien trešo gadu pēc kārtas sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu, sperot vēl vienu soli pretī savam pirmajam triumfam šajā turnīrā.

Pusfināla cīņā Džokovičs, kurš ATP pasaules tenisa rangā ir līderis jau 201 nedēļu, pārliecinoši ar 6-2, 6-1, 6-4 uzvarēja austrieti Dominiku Tīmu, kurš turnīrā bija izlikts ar 13.numuru un pirmo reizi karjerā spēlēja Grand Slam turnīra pusfinālā.

Cīņā, kura ilga stundu un 50 minūtes, sīva spēkošanās bija tikai trešajā setā, jo pirmajos divos Džokovičs pa divām reizēm guva punktu pretinieka servē. Savukārt trešajā setā serbs sākumā nokļuva iedzinējos ar 0-3, bet pēc tam atkal izmantoja divas breikbumbas, guva piecus punktus pēc kārtas un pēc tam noslēdza cīņu ar uzvaru, jau sestajā Grand Slam turnīrā pēc kārtas iekļūstot finālā.

Pērn Dzokovičs, kuram ir 11 Grand Slam turnīru uzvarētāja tituli, uzvarēja Austrālijas, Vimbldonas un ASV čempionātos, bet Francijā zaudēja šveicietim Stanam Vavrinkam, bet šosezon gada sākumā izcīnīja arī savu sesto Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja titulu.

Šī būs ceturtā reize, kad Džokovičs spēlēs French Open finālā, taču pagaidām viņam tā arī nav izdevies tikt pie titula, jo 2012. un 2014.gada finālos viņš zaudēja spānim Rafaelam Nadalam.

Finālā Džokovičs spēkosies ar Vavrinkas un britu tenisista Endija Mareja cīņas uzvarētāju.

Kā vēstīts, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kurā trešdien ar 6-4, 2-6, 2-6, 3-6 zaudēja beļģim Dāvidam Gofānam. Turnīru latvietis noslēdzis ar 180 ATP pasaules ranga punktiem, kas viņam nākamajā reitingā ļaus krietni uzlabot savu pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi