Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
VIens no diviem Latvijas džudistiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija Jevgeņijs Borodavko (att.). 30 gadus vecais sportists ir apņēmības pilns pretendēt arī uz Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi

Džudisti gaida izmaiņas noteikumos

Latvijas džudistu ceļā uz Tokijas spēlēm šogad iedegts dzeltenās gaismas režīms.

GatavI stratēģijas maiņai, bet vispirms jāuzzina jaunie nosacījumi. Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs Vsevolods Zeļonijs Dienai norāda, ka katrs olimpiskais cikls beidzas ar atlases kritēriju pārskatīšanu starptautiskajā federācijā un tikai pēc tam varot reaģēt arī Latvijas puse. Mūsu džudo saime gan ir gatava visiem iespējamajiem scenārijiem, jo, kā skaidro Zeļonijs, sistēma strādā labi un talantīgu jauniešu ar perspektīvu uz 2020. un 2024. gada olimpiskajām spēlēm netrūkst. 

"Kvalificēšanās Rio spēlēm ilga divus gadus, kas nozīmēja, ka visu šo periodu jāpiedalās daudzās sacensībās, jācīnās par vietu rangā. Šogad plānots Starptautiskās federācijas kongress, kurā noteiks jauno atlases kārtību, un tas ietekmēs mūsu sportistu gatavošanās plānu. Vai atlase ilgs gadu vai divus, no pasaules ranga kvalificēsies pa divdesmit vai trīsdesmit cilvēku – visi šie sīkumi ir svarīgi. Otrkārt, mums diemžēl ik pēc četriem gadiem mainās noteikumi. Tagad rit darbs pie tiesāšanas nianšu izmaiņām. Gaidām arī tās, lai saprastu, kurā virzienā vairāk strādāt ar mūsu jaunajiem sportistiem, kuriem ir potenciāls cīnīties par augstām vietām nākamajās olimpiskajās spēlēs," Zeļonijs ieskicē galvenos šķēršļus, kas traucē uzņemt skaidru kursu jaunajā olimpiskajā ciklā jau tagad. 

Viņš uzsver, ka ir jauni un perspektīvi sportisti, kuri pēdējos gados tika pie godalgām pasaules un Eiropas čempionātos junioriem un kadetiem. Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā kadetiem sudraba medaļu svara kategorijā līdz 73 kilogramiem izcīnīja Ņikita Duinovs. Pērn Eiropas kadetu čempionātā triumfēja Artjoms Galaktionovs (līdz 66 kilogramiem). "Mums ir labi fundamenti, uz ko paļauties nākotnes sakarā. Laba skola Liepājā, arī reģionos ir talantīgi puiši," saka Zeļonijs. 

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi