Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ekonomiskās krīzes dēļ paredz grūtus laikus arī sporta industrijai

Globālā ekonomiskā krīze jau tuvākajā laikā ietekmēs arī sporta industriju, uzskata eksperti Eiropā un Ziemeļamerikā, solot grūtus laikus gan klubu īpašniekiem, gan pašiem sportistiem.Ziemeļumbrijas universitātes sporta menedžmenta lektors Pols Bleikijs ziņu aģentūrai "Reuters" norādījis, ka pagaidām vēl grūti prognozēt, kādi būs zaudējumi sporta jomā, taču viņš ir pārliecināts, ka kredītu krīze pasaulē pamatīgi ietekmēs šo dzīves jomu.

"Lai saglabātu sporta sistēmu līdzšinējā formā, daudziem būs jāmeklē jaunas biznesa alternatīvas," sacīja Bleikijs un piebilda, ka sporta komandām būs jāsamazina tēriņi un tas skars arī sportistu atalgojumu.Djūkas universitātes pārstāvis Luka Rigoti atzina, ka turpmāk arī sporta pārstāvjiem būs daudz grūtāk iegūt kredītus sava biznesa attīstībai, savukārt tiem, kam jau ir lieli kredīti, būs krietni sarežģītāk tos atmaksāt. "Netrūkst komandu, kuras līdz šim naudu aizņēmās ļoti vieglprātīgi, un tām nākotnē var rasties lielas problēmas, jo viegli saņemamo kredītu ēra ir beigusies," uzsvēra Rigoti.Lielo parādu dēļ problēmās var nonākt daudzi Anglijas futbola klubi, kuru kopējais parādu apjoms ir trīs miljardi sterliņu mārciņu. Eksperti uzskata, ka grūti laiki sagaida tos klubus, kuru budžetā 30 līdz 40 procenti ir kredītos iegūti līdzekļi. Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) jau apsver iespēju, ka komandas ar lieliem parādiem nākotnē netiks pielaistas pie starptautiskiem turnīriem.Eksperti norāda, ka pēdējā laika notikumi, kad finansiālu problēmu dēļ tiek atcelts F-1 posms Francijā vai Vācijā organizatori nespēj piesaistīt pienācīgu sponsoru atbalstu daudzdienu riteņbraukšanas sacensību rīkošanai, ir tikai pirmie vēstneši problēmām, ar ko var saskarties arī sacensību organizatori.Nākotnē sponsorus sporta pasākumiem vai organizācijām iegūt būšot vēl grūtāk. Piemēram, pazīstamais Itālijas futbola klubs "Lazio" jau tagad ir viens no vairākiem augstākā līmeņa klubiem, kuram nav sava ģenerālsponsora. Itālijā slavenākie klubi pieder bagātām ģimenēm, kuras ir gatavas zaudējumus segt no savas kabatas, taču šāda situācija nebūšot mūžīga.Finanšu krīzes dēļ tiks iespaidota arī klubu attīstība, jo, piemēram, Anglijas "Liverpool" uz laiku ir iesaldējusi plānus par jauna stadiona celtniecību. Savukārt Turīnas "Juventus" komandai līdzšinējā stadiona "Delle Alpi" rekonstrukcija izmaksās krietni dārgāk, nekā sākotnēji plānots.Finanšu krīze var būtiski ietekmēt arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu organizatoru plānus, jo tiek lēsts, ka tieši ekonomisko problēmu dēļ budžetam netiks savākti aptuveni 250 miljoni sterliņu mārciņu no plānotās sponsoru naudas. Vēlāk var rasties problēmas arī ar olimpiskajām spēlēm uzceltā sportistu ciemata māju pārdošanu, jo nekustamo īpašumu tirgū arī Lielbritānijā ir prognozējams straujš cenu kritums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi