Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ērkšķu vairāk nekā rožu

Laikā līdz pirmajam turnīram Nīderlandē ir paredzētas trīs pārbaudes spēles izbraukumā ar Austriju un turnīrs Baltkrievijā, kur vēl spēlēs Horvātijas un Igaunijas izlases. Latvijas izlases pretinieki būs Nīderlandes, Slovēnijas, kā arī Albānijas vai Azerbaidžānas volejbolisti. Izlase, kas pēc sešām spēlēm būs pirmajā vietā, uzreiz iegūs ceļazīmi uz finālturnīru, bet cerības to paveikt papildturnīrā saglabās arī otrās vietas ieguvēji.

Notiek kā klasiskajā teicienā "Caur ērkšķiem uz rozēm", jo problēmas Volejbola federācijā ietekmējušas arī izlases gatavošanos. Treneru duets (Raimonds Vilde, Uģis Krastiņš) palicis tas pats, taču izlases lietām pa īstam varēja pievērsties tikai pēc Latvijas čempionāta beigām. Tāpat kā jaunais menedžeris (Edgars Zaiženijs, kas šīs funkcijas pilda arī Lāse-R). Spēlētāju fizisko kondīciju mēģinās uzlabot Mārcis Rullis. "Gatavošanās būs gaužām saraustīta, jo daudzviet vēl turpinās valsts čempionāti," Raimonds Vilde atzīst situācijas sarežģītību. "Tāpēc mūsu ārzemnieki mājās būs dažādos laikos — Valters Ramma aprīļa beigās, Ansis Medenis maija sākumā, bet Jānis Pēda, Gundars Celitāns un Vladislavs Hotuļevs — vēl vēlāk. To noteiks arī viņu komandu sekmes cīņā par medaļām vai vietu A-1. Labākajā gadījumā pilnā sastāvā būsim turnīrā Baltkrievijā, bet arī tas nav droši. Tas protams, ļoti apgrūtinās saskaņas veidošanu, taču ticu, ka arī īsā laikā puiši spēs atrast kopīgu valodu gan sadzīvē, gan laukumā. Ja viss būs kārtībā, tad pamatsešinieks varētu būt pat ļoti konkurētspējīgs, taču tālāk jau sākas problēmas. Šobrīd lielākās galvassāpes ir libero. Ceru, ka šajā lomā spēs iejusties Andris Krūmiņš. Otrs variants ir Konstantīns Serjapins. Dubliera nav Gundaram Celitānam. Šajā ampluā gan var mēģināt Medeni vai Rammu. Cerējām uz Jāni Šmēdiņu, taču viņš maijā nodomājis pievērsties pludmales volejbolam. Taču tas nemazina mūsu apņēmību iespējami labi sagatavoties izšķirošajām spēlēm." Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls šoreiz būs ļoti blīvs — viens turnīrs (16.—18.maijs) Roterdamā, otrs (30.maijs — 1.jūnijs) Ļubļanā. ***

Volejbols


Latvijas izlases kandidāti

Cēlāji: Māris Vensbergs (Lāse-R), Deniss Petrovs (Ezerzeme/DU)

Pirmie tempi: Vladislavs Hotuļevs (AS Cannes, Francija), Viktors Koržeņevičs, Jānis Vāvers (abi SK Rīga), Armands Celitāns (Lāse-R)

Otrie tempi: Ansis Medenis (Monini, Itālija), Jānis Pēda (Esse ti Carilo, Itālija), Valters Ramma (Patras, Grieķija), Lauris Iecelnieks (Lāse-R), Aivars Petruševics (SK Rīga)

Diagonāle: Gundars Celitāns (AS Cannes), Romāns Saušs (Lāse-R)

Libero: Andris Krūmiņš (SK Rīga), Konstantīns Serjapins (Biolars)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi