Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ernests Gulbis nopelnījis tiesības cīnīties ar Federeru

Latvijas tenisa ranga līderis Ernests Gulbis iekļuvis Dohas (Katara) Qatar ExxonMobil Open turnīra ceturtdaļfinālā, kur viņa pretinieks būs pasaules pirmā rakete Rodžers Federers. Ar slaveno Šveices tenisistu Ernests tiksies pirmo reizi, viņu cīņa paredzēta ceturtdien ap plkst.18.Otrās kārtas spēlē Gulbis ar 6:4, 7:5 uzvarēja Andreasu Sepi no Itālijas.

Pirmajā geimā servējot Gulbis pretiniekam neļāva uzvarēt nevienā izspēlē. Mazliet sīvāka cīņa bija otrajā geimā, pēc kura itālietis rezultātu izlīdzināja.

Līdz sestajam geimam tenisisti turpināja izmantot savas serves priekšrocības, bet tad Gulbim izdevās panākt 4:2 pārsvaru. Taču jau nākamajā geimā Sepi zaudēto servi atspēlēja.

Pirmā seta 10.geimā, servējot pretiniekam, Ernests nonāca vienas izspēles attālumā no uzvaras setā – un Sepi šajā brīdī pieļāva dubultkļūdu.

Otrā seta sākums aizritēja mazliet sīvākā cīņā, kurā serves īpašnieks nedominēja un izspēles kļuva garākas. Sestajā geimā Gulbis panāca divas “breikbumbas”, taču nespēja tās izmantot – 3:3.

12.geimā, servējot Sepi, Ernests panāca 40:0 pārsvaru un jau ar pirmo mačbumbu pabeidza 82 minūtes ilgušo cīņu savā labā.

Itālietis pasaules rangā šobrīd ir 49.pozīcijā, bet Gulbis – 90.vietā. Abi tenisisti savā starpā līdz šim bija tikušies trīs reizes, un divās no šīs cīņām uzvarējis latvietis.

Federers, kurš citā otrās kārtas spēlē trešdien ar 6:2, 6:4 pārliecinoši uzvarēja Jevgeņiju Koroļovu no Krievijas.

Jau ziņots, ka Gulbis pirmajā kārtā ar 6:2 un 7:5 pārspēja spāni Albertu Montanjesu, kuram turnīrā bija piešķirts sestais numurs.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis jau nopelnījis 30 090 no turnīra 1 024 000 dolāru prēmijas, kā arī 45 reitinga punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi