Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Felpss sešas zelta medaļas guvis pēc dalības īpašā antidopinga programmā

Pekinas olimpiskajās spēlēs sešas zelta medaļas guvušais Maikls Felpss sacensībās startē pēc dalības īpašā antidopinga uzraudzības programmā, tādēļ ASV peldēšanas superzvaigzne nešaubās teikt, ka izcilos panākumus guvis godīgā cīņā.

"Lai ko kāds teiktu, es zinu, ka esmu tīrs," pēc Pekinā izcīnītās sestās zelta medaļas piektdien paziņoja Felpss.

Visas godalgas Felpss guvis, labojot pasaules rekordus, taču tas vēl jo vairāk mudinājis skeptiķus apšaubīt viņa rezultātu tīrību. Neuzticību ASV sportistiem veicināja savulaik slavenās vieglatlētes Merionas Džounsas krišana dopinga grēkā, kā arī pasaules rekordista 100 metru skriešanas sprintā Džastina Getlina un "Tour de France" riteņbraukšanas sacensību uzvarētāja Floida Lendisa saistība ar aizliegtu vielu lietošanu.

Lai atjaunotu uzticību sportam Amerikā, Felpss iekļāvās to sportistu skaitā, kuri piedalās īpašā antidopinga programmā "Ticības projekts". Tās dalībniekiem intensīvi veic asins un urīna dopinga analīzes papildus Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA) testiem. "Ticības projekta" analīzēs nosaka arī hormonu un dažādu citu vielu koncentrāciju, kas noviržu gadījumā norādītu uz iespējamu dopinga lietošanu.

Felpss uzskata, ka, iesaistoties "Ticības projektā", ir izdarījis visu iespējamo, lai pierādītu sava ķermeņa tīrību no dopinga. "Cilvēki var domāt visu, ko vēlas, taču man ir pierādījumi, fakti un fakti," viņš teica.

Pašlaik veiksmīgākais atlēts atsevišķās olimpiskās spēlēs ir ASV peldētājs Marks Spics, kurš 1972.gadā Minhenē izcīnīja septiņas augstākā kaluma godalgas. Felpss par savu mērķi ir pasludinājis no Pekinas atgriezties ar astoņām zelta medaļām. Karjerā viņš jau ir ticis pie 12 olimpiskajām zelta godalgām, kas ir unikāls panākums sporta vēsturē.

Neatkarīgi no iepriekšējiem testiem Pekinā dopinga analīzes veic visiem finālsacensībās startējušajiem sportistiem, piektdien žurnālistiem teica Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) medicīnas dienesta vadītājs Arne Ljugkvists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi