Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ferrers brīnumaini atspēlējas un sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu

Par pirmo Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālistu otrdien kļuva Davids Ferrers, kurš divu spāņu duelī ar 4-6, 4-6, 7-5, 7-6 (7:4), 6-2 vairākkārt spēja atspēlēties un salauzt Nikolasa Almagro pretestību.

Ar ceturto numuru izliktais Ferrers tika pie uzvaras trīs stundu un 44 minūšu laikā. Pirmajos divos setos turnīra desmitā rakete Almagro izmantoja vienīgās breikbumbas, uzvarot ar identiskiem rezultātiem 6-4. Savukārt trešajā setā Almagro jau pie 5-4 ieguva iespēju servēt par uzvaru mačā, ko gan neizmantoja. Turpinājumā šajā setā Ferrers spēja uzvarēt ar 7-5. 

Vēl dramatiskāk risinājās ceturtais sets, kurā Almagro jau divreiz ieguva iespējas servēt par uzvaru mačā (5-4 un 6-5), tomēr atkal nespēja izcīnīt pat nevienu mačbumbu un taibreikā jau labāks bija Ferrers, kurš pēc tam samērā pārliecinoši arī uzvarēja piektajā setā. 

"Tas ir brīnums, ka uzvarēju šo maču. Nikolasam bija daudz iespēju mani pieveikt, bet es centos cīnīties par katru punktu," pēc mača teica Ferrers. "Tāda ir mana spēle - vienmēr cenšos cīnīties un darīt labāko, ko varu. Zinu, ka svarīgākajos brīžos spēlēju neatlaidīgāk." 

"Redzēju, ka piektajā setā viņam traucēja krampji un viņš spēlēja ar mazu atdevi, tāpēc fokusējos uz katru punktu," atcerējās Ferrers. 

Līdz ar to Almagro zaudējis visās 14 savstarpējās spēlēs ar Ferreru un 34 mēģinājumos viņam ne reizi "Grand Slam" turnīrā nav izdevies aizkļūt līdz pusfinālam. 

Savukārt Ferrers Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā spēlēs otro reizi karjerā. Tāpat viņš labāko četrinieku sasniedzis pēdējos trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem. 

Pusfinālā Ferreru sagaida duelis ar ATP ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas, kurš salīdzinoši vieglākā cīņā divarpus stundu laikā ar 6-1, 4-6, 6-1, 6-4 uzvarēja čehu tenisistu Tomāšu Berdihu.

Džokovičs aizvadīja ļoti smagu ceturtās kārtas maču, kad vien piecos setos pieveica šveicieti Staņislasu Vavrinku, tomēr cīņu ar Berdihu viņš uzsāka pārliecinoši, pirmajā setā uzvarot ar 6-1.

Otrā seta sākumā Berdihs lauza pretinieka servi un noturēja pārsvaru līdz pat beigām, kaut izskaņā Džokovičam bija iespēja atgūt līdzsvaru. Pēc tam trešo setu atkal Džokovičs aizvadīja ļoti pārliecinoši, bet ceturtajā arī noveda maču līdz uzvarošām beigām.

Pēc mača Džokovičs izteica prieku par savu sniegumu un atzina, ka pēc maratona spēles ar Vavrinku nav varējis doties gulēt līdz pat pieciem naktī.

Džokovičs piedalīsies jau 11.Grand Slam turnīra pusfinālā, bet tieši Austrālijas atklātais čempionāts ir serba veiksmīgākais turnīrs. Viņš Melburnā uzvarējis 2008., 2011. un 2012.gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pietrūka kapteiņa

VEF Rīga piekāpjas izrāvienu cīņā Čempionu līgas spēlē.

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi