Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

FIL brīdinājusi par Vistleras kamaniņu trases bīstamību gadu pirms Gruzijas braucēja bojāejas

Starptautiskā kamaniņu sporta federācija (FIL) 2010.gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu rīkotājus par Vistleras trases bīstamību brīdināja nepilnu gadu pirms treniņbraucienā gāja bojā Gruzijas kamaniņu braucējs Nodars Kumaritašvili.

Vankūveras spēļu rīcības komitejas vecākā izpildamatpersona Džons Fērlongs e-pasta vēstulē rakstīja, ka FIL ir brīdinājusi par trases bīstamību. Raidorganizācijas CBC rīcībā nonākušajā e-pasta vēstulē trase nosaukta par pārāk ātru, un tajā kāds varot gūt nopietnas traumas, vai pat "iespējams vēl sliktāks iznākums".

FIL prezidents Jozefs Fends vēstulē trases arhitektiem Vācijas uzņēmumā "IBD Designs" pauda bažas par ātrumu, kas par 20 kilometriem stundā pārsniedza projektā paredzēto.

"Lielākā daļa sportistu spēja pielāgoties šiem ekstremālajiem ātrumiem, taču robežas pārkāpšana būtu pilnīgi nepamatoti sarežģīts pārbaudījums braucējiem. Tas mani dara ļoti bažīgu," rakstīja Fends.

Pēc CBC teiktā, Fērlongs esot uzdevis juristiem izvērtēt situāciju, bet Vankūveras olimpisko spēļu rīcības komitejas sporta viceprezidents Tims Gaida atbildējis, ka viņaprāt, tur nekas nav darāms.

Kumaritašvili Vistleras trasē nositās dažas stundas pirms olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas, kad trases lejasdaļā viņu izmeta ārpus ledus renes.

Pagājušā gada aprīlī FIL publicētajā ziņojumā Kumaritašvili bojāeju izskaidroja ar viņa kamanu iepriekš neprognozējami izraisītu katapultas efektu. Pret trases drošību FIL pretenzijas ziņojumā neizteica. Vankūveras olimpisko spēļu organizatori pašu organizētajā izmeklēšanā arī nevainoja trasi, bet gan norādīja uz braucēja kļūdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi