Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Florbola finālspēles vērtīgākā spēlētājaslavē jauno fināla formātu

Šīs sezonas Elvi Florbola līgas sieviešu turnīra fināla vērtīgākā spēlētāja Edīte Bankava no Kocēnu Rubenes komandas slavē jauno fināla formātu, kas paredz tikai vienas spēles aizvadīšanu, jo šādi varot sajust florbola svētkus.

Kā zināms, ar šo sezonu tika mainīts Latvijas čempionāta formāts, kas cīņā par medaļām paredz tikai vienas spēles aizvadīšanu. Šogad izšķirošās finālspēles notika Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, bet par čempionēm sieviešu konkurencē jau astoto reizi kļuva Rubene, kas finālā spraigā cīņā ar 8:6 pieveica savu pēdējo gadu sīvāko konkurenti Ķekavu.

"Bijām noskaņojušās un braucām pēc zelta, tomēr jau visu sezonu mums ar Ķekavu gāja grūti," aģentūrai LETA pastāstīja šī mača vērtīgākā spēlētāja Bankava. "Uzskatu, ka salauzām viņas pirmās trešdaļas beigās, kad sajutām spēles garšu un tā aizgāja. Mūsu vārtsargam nebija veiksmīgākā diena, bet galvenais, ka uzvarējām."

Bankava šajā cīņā izcēlās ar trim vārtiem un rezultatīvu piespēli. Divas bumbiņas pretinieču vārtos viņa raidīja tieši mača izskaņā.

"Ļoti patīk fināla formāts ar vienu spēli, jo var sajust florbola svētkus, jau ienākot zālē. Patīkama atmosfēra, nesalīdzināmi ar garo sēriju," uzskata Bankava, nemākot pateikt, kurš Latvijas čempiones tituls viņas karjerā sestdien tika izcīnīts - astotais vai devītais.

Kā zināms, šosezon Latvijas sieviešu augstākajā līgā piedalījās tikai četras vienības. Bankava pauda pārliecību, ka nepieciešams apvienot četru komandu virslīgu un pirmo līgu, kur spēlē deviņas vienības.

"Šogad debitēju pirmajā līgā un tur bija daudz interesantāk, jo, izejot uz spēli, nezini, ko sagaidīt no pretiniecēm. Savukārt virslīgā mēs visas spēlētājas zinām no galvas un pretinieki apnikuši," sacīja Bankava.

Jau vēstīts, ka vīriešu turnīrā sestdien par čempioniem kļuva Cēsu alus/Lekrings, to paveicot jau trešo gadu pēc kārtas. Pirms tam bronzu sieviešu turnīrā negaidīti ieguva šīs sezonas pastarīte RSU, ar 4:3 pieveicot Ķekavas Bulldogs florbolistes, bet vīriešiem pie bronzas tika Kocēnu Rubene, kas ar 5:4 apspēlēja pagājušās sezonas otro spēcīgāko vienību Lielvārde.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Hokejs

    Vairāk Hokejs


    Basketbols

    Vairāk Basketbols


    Futbols

    Vairāk Futbols


    Teniss

    Vairāk Teniss


    Volejbols

    Vairāk Volejbols


    Motoru sports

    Vairāk Motoru sports


    Vieglatlētika

    Vairāk Vieglatlētika


    Riteņbraukšana

    Vairāk Riteņbraukšana


    Ziemas sports

    Vairāk Ziemas sports


    Citi

    Vairāk Citi