Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Florbolistiem goda lieta — vieta sešniekā

Latvijas kungu florbola valstsvienības iegūtā piektā vieta pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Zviedrijā bija 10 gadus ilgas un patīkamas tradīcijas turpinājums — rangā atkal spert soli uz augšu. Pasaules meistarsacīkstēs Čehijā, kas notiks no 6. līdz 14.decembrim, komanda tēmēs vēl augstāk — uz labāko četrinieku.

Valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis lika noprast, ka nebūtu loģiski apstāties pie sasniegtā. "Izlasi vadu kopš 2004.gada, un katru reizi izvirzīts augstāks mērķis." Latvijas valstsvienība piedalījusies visos sešos pasaules čempionātos un tikai vienreiz nav spēlējusi augstākajā divīzijā (1998.gadā). Vispirms divreiz iegūta devītā un septītā vieta. Pirms četriem gadiem Šveicē pirmo reizi izdevās noslēgt labāko sešnieku, taču piektā vieta Zviedrijā kļuva par nebijušu panākumu. Šoreiz Latvijas pretinieki grupā būs Krievijas, Itālijas, Čehijas un Zviedrijas florbolisti. Favorīti ir pēdējie divi. Augstākajā divīzijā spēlē 10 komandas, kas pa piecām sadalītas A un B grupā. Tajā katra izlase tiksies ar katru. Divas labākās turpinās cīņu pusfinālā, pārējās sacentīsies attiecīgi par piekto, septīto un devīto vietu (3.vieta grupā pret 3.vietu utt.). Tātad, lai ieņemtu vietu labāko sešniekā, grupā nedrīkst noslīdēt zemāk par trešo vietu. Čehija ir tikai otrā valsts, kas tiesības uzņemt elites komandas ieguvusi otro reizi. Tāds gods bijis tikai seškārtējiem pasaules čempioniem zviedriem. Un čehi cenšas no sirds! Pirmkārt, florbolam atvēlētas iespaidīgas halles Ostravā (9700 skatītāju vietu; notiks grupu spēles) un Prāgā (17 000; izšķirošās spēles). Otrkārt, dalībnieku un līdzjutēju ērtībām noslēgts līgums ar valsts dzelzceļu par reisiem no Ostravas uz aptuveni 350 kilometru attālo Čehijas galvaspilsētu. Sauklis "Ar vilcienu uz sportu" šķiet līdzīgs tam, par ko spriedelē Baltijas futbola līgas vadība. Turklāt organizatori sola, ka biļešu cenai būs atlaides. Treškārt, 15 turnīra spēles translēs vismaz sešas telekompānijas, kas florbolam ir nebijis gadījums. To vidū arī LTV7, kas plāno rādīt Latvijas valstsvienības spēles ar Krieviju un Čehiju, kā arī finālu. Jau oktobrī bija akreditējušies vairāk nekā 100 žurnālistu no 12 valstīm. Čehi parūpējušies arī par tādu nieku kā bezmaksas internets, par ko pirms četriem gadiem bagātā Šveice iekasēja naudu. Un kur nu Čehijā bez Škoda automobiļiem. Organizatoru ērtībām 12 sudrabkrāsas Octavia un Superb modeļu. Lai čehiem labi ripo Škoda, bet mūsu valstsvienības vīru mestās — bumbiņas pretinieku vārtos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules florbola čempionāts, A divīzija

A grupa
7.XII Latvija — Krievija
8.XII Itālija — Latvija
9.XII Latvija — Čehija
10.XII Zviedrija — Latvija
13.XII pusfināls, spēles par 7. un 9.vietu
14.XII fināls, spēles par 3. un 5.vietu

B grupa: Somija, Šveice, Dānija, Norvēģija, Igaunija

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Mārtiņš Krūms (Latvijas Avīze/LU), Andis Blinds (Talsi)

Aizsargi: Oskars Fīrmanis (Talsi), Andris Malkavs, Mārtiņš Rajeckis, Aigars Belasovs (visi CelTik/Lekrings), Dailis Skudrītis (Talsi), Andis Levītis (FK Bauska), Jānis Peičs (FK Valmiera)

Uzbrucēji: Oskars Repke, Ivars Jēkabsons (abi Rubene), Ivo Preiss, Atis Blinds (abi Latvijas Avīze/LU), Ingus Laiviņš (CelTik/Lekrings), Ainārs Juškēvičs, Pēteris Freimanis (abi RTU-INSPECTA), Kristians Lisovskis, Jānis Jansons, Artis Raitums (visi Talsi), Māris Akmentiņš (FK Bauska)

Treneri: Normunds Grunckis (galvenais), Jānis Kārkliņš, Jānis Volajs

Viedoklis

Normunds Grunckis, izlases galvenais treneris

Labvēlīga spēļu secība, bet ne grafiks. Satrauc laiks, jo trīs spēles būs vienpadsmitos. Speciāli organizējām rīta treniņus. Divu gadu laikā esam kļuvuši spēcīgāki — ieguvuši pieredzi, kļuvuši vecāki, bet ne veci. Zviedrijas un Čehijas augstākajai meistarībai pretī jāliek disciplīna. Briedums ļauj mērķēt uz pusfinālu. Čehus neesam uzvarējuši, tomēr, ja sakritīs labvēlīgi apstākļi, tas ir iespējams.

Alfrēds Kundziņš, bijušais LFS prezidents

Ja varam uzvarēt Čehiju, esam pelnījuši vietu četriniekā. Taču tas var notikt tikai apstākļu veiksmīgas sakritības gadījumā. Meistarībā no Čehijas un Zviedrijas atpaliekam. Piektā un sestā vieta ir reāla, par to varam cīnīties. Vieglas spēles grupā nebūs arī ar Krieviju un Itāliju, taču galvenā būs ar Čehiju, kas meistarībā ļoti tiecas panākt lielo trio — Zviedriju, Somiju, Šveici.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi