Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Rīgas kauss burāšanā 2023

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 19.un 20.augustā, Daugavā pie Vanšu tilta, sadarbojoties ar Rīgas brīvostu, norisinājās Rīgas kauss 2023 burāšanā. Šogad regatē piedalījās 36 jahtas, kas kopumā ir vairāk kā 150 burātāju dažādās vecuma grupās.

Jahtas startēja sešās dažādās grupās un pavisam kopā akvatorijā pie Vanšu tilta uz jūras pusi tika doti pieci starti divās sacensību dienās. Arī Rīgas iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja vērot skaistās buras no Daugavas abiem krastiem.

Balvas tika pasniegtas sešās jahtu grupās, kur LYS I grupā uzvaru guva jahta “Gabriels”, ar vienu no šīs regates lielākajām komandām, LYS II grupā ātrākie bija jahta “Blondy”, ORC grupā jahta “UDACH”, sportiskajā PLATU25 grupā jahta “VooDoo”, STAR grupā uzvarēja tēvs un dēls - Armands un Kristaps Plātes, bet Tautas grupā uzvarēja jahta "Rose", kas uz Rīgas kausu ieradās no Usmas jahtkluba.

Šogad tika pasniegts arī Rīgas brīvostas kauss, kas nonāca pie jahtas “Varavīksne” komandas. Jahtai "Varavīksne" rit nu jau 102 gads, un šī ir Latvijā senākā burājošā jahta. Jahtas kapteinis Ēvalds Kārlis Zupāns bija "Rīgas kauss 2023" vecākais kapteinis un ir kā piemērs tam, ka burāt var jebkurā vecumā.

Ar katru gadu burāšanas sporta veids kļūst arvien populārāks Latvijā. Arvien jauni burātāji parādās jau esošajās komandās, un burātāju skaits turpina augt. Lielai daļai no tiem, kuri pamēģina šo sporta veidu, burāšana kļūst par dzīvesveidu, tiek iegādāta jahta un šajās aktivitātēs nereti iesaistās visa ģimene. 

Šī gada sacensību ietvaros, svinīgi tika atklāts arī Rīgas sporta burāšanas centra jaunais dušu un tualešu komplekss. Katru gadu jahtklubā tiek strādāts pie infrastruktūras attīstīšanas, lai gan jahtkluba biedriem, gan arī piestātnes viesiem šeit būtu komfortabla uzturēšanās, kas ļautu piesaistīt gan jaunas pasaules mēroga sacensības, gan arī burāšanas tūristus mūsu galvaspilsētai. Uz šīs sezonas sākumu jahtklubā tika papildinātas piestātnes, kas šobrīd nodrošina vietas 120 peldlīdzekļiem. Vienlaikus uzsākta administratīvās ēkas būvniecība, virs kuras būs skatu laukums, no kura vērot Rīgas skatus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi