Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Briedis bez grūtībām pārspēj Dienvidāfrikas bokseri Venteru

Latvijas bokseris Mairis Briedis svētdien bez grūtībām jau otrajā raundā pārspēja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) bokseri Deniju Venteru, tādējādi savā īpašumā iegūstot vakanto Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) Interkontinentālo čempiona jostu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Šajā duelī Briedis uzvarēja jau otrajā raundā - neilgu brīdi pēc tam, kad savu pretinieku bija aizsūtījis nokdaunā.

Dueli aktīvāk iesāka Venters, nepārtraukti uzbrūkot ar kreiso roku, tomēr jau pirmā raunda pēdējā minūtē Briedim izdevās pirmoreiz noguldīt pretinieku uz grīdas, bet pēc tam veikt vēl vairākus uzbrukumus.

Otrajā raundā Briedis jau no paša sākuma uzbruka aktīvāk. Kaut Venters pāris reižu bīstami atbildēja, raunda beigās latvietis piespieda pretinieku pie virvēm un veica ļoti aktīvus uzbrukumus, aizsūtot pretinieku nokdaunā otro reizi. Lai gan Venters bija gatavs cīņu turpināt, viņa treneris uzskatīja, ka tā jāpārtrauc, un Briedis guva vieglu uzvaru.

"Skatītāji šodien bija mans legālais dopings. Cīņai gatavojāmies ļoti nopietni un arī izdevās nopietns rezultāts," uzreiz pēc cīņas sacīja Briedis. "Mēs to izdarījām atkal. Kā teica IBF pārstāvji, Latvijā šāds pasākums ir pirmoreiz un, cerams, to padarīsim par tradīciju, vai man pretī nāks Grigorijs Drozds, Deniss Ļebedevs vai kāds cits."

Briedis deva mājienu, ka cer Rīgā aizvadīt cīņu ar kādu no pašreizējiem pasaules čempioniem

Līdz ar to Briedis profesionālajā karjerā 19 cīņās izcīnījis 19 uzvaras, 15 reizes pretinieku nokautējot. Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Pirms šī cīņas abi bokseri svēra vienādi - gan Brieža, gan viņa pretinieka svars bija 90,6 kilogrami.

Brieža pārstāvji cer, ka latvietis nākamo divu cīņu laikā kļūs par obligāto pretendentu uz IBF čempiona jostu.

Pašlaik IBF pasaules čempiona tituls smagajā svarā pieder argentīnietim Viktoram Emilio Ramiresam, kurš to ieguva pēc kubieša Hoana Pavlo Ernandesa atteikšanās aizvadīt aizstāvēšanas cīņu.

Pērn pavasarī Briedis parakstīja līgumu ar sporta atbalsta organizāciju Main Events, tomēr pilnvērtīga abu pušu sadarbība joprojām nav sākta. Vēl nesen netika izslēgta iespēja pārtraukt līgumu, bet pēdējā laikā Brieža pārstāvji nav komentējuši, kā attīstās situācija šajā jautājumā.

Venters neoficiālajā boxrec.com boksa rangā smagajā svarā ieņem 26.vietu, savā līdzšinējā karjerā izcīnot 20 uzvaras un piedzīvojot astoņas neveiksmes. 2014.gadā Venters cīnījās par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Interkontinentālo titulu, tomēr devītajā raundā piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējam Aleksandram Usikam no Ukrainas.

Pērn viņš aizvadīja tikai vienu cīņu, kad jūlija beigās ar tehnisko nokautu uzvarēja savu tautieti Vusumzi Mlindvu.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja pazīstamo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Briedim pašlaik pieder arī mazāk nozīmīgā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā.

No citiem Latvijas pārstāvjiem Fight Elite turnīra ietvaros pie uzvarām tika Danils Vesņenoks, Edgars Freimanis, kurš ieguva Baltijas čempiona titulu kikboksā, Jevgēņijs Aleksejevs un Ričards Bolotņiks, kurš otrajā raundā smagi nokautēja poli Jareku Prusaku un karjeras devītajā cīņā sagādāja viņam pirmo zaudējumu, iegūstot Baltijas čempiona jostu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi