Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Cīņu turnīrs KOK WORLD GP 2015 IN RIGA

Aizvadītās nedēļas nogalē _Arēnā Rīga _norisinājās pirmoreiz Rīgā notiekošais cīņu turnīrs _King of Kings jeb KOK WORLD GP 2015 IN RIGA _pussmagā svara kategorijā (līdz 77 kg). Iespēju šī gala nogalē cīnīties par pasaules čempiona titulu pussmagā svara kategorijā izcīnīja moldāvs Sergejs Morari, kurš finālā uzveica igauni Rainu Kerkinenu, informē organizatori.

Turnīrā piedalījās 26 sportisti no desmit pasaules valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Marokas, Vācijas un Nīderlandes.

Mūsu komanda turnīrā startēja septiņu cilvēku sastāvā un nozīmīgākā bija Jevgēņija Aļeksējeva cīņa par tālāko dalību pasaules čempiona noskaidrošanā pussmagā svara kategorijā (līdz 77 kg). Diemžēl Jevgēņijs  jau pirmā raunda ievadā guva nopietnu traumu – stilba kaula lūzumu - un bija spiests beigt cīņu. "Pēc operācijas ārsts teica, ka jau pēc diviem, trim mēnešiem es varēšu skriet, trenēties un pat veikt sitienus ar šo kāju, jo nav aizskartās saites un vēnas. Es darīšu visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos ringā un tiekties pēc jaunām uzvarām," tā pats sportists.

Vakarā noslēgumā aizritēja cīņas kategorijā līdz 71 kg, kuru laikā tika noteiktas jaunas vietas pasaules reitingā. Latviju šajās cīņās pārstāvēja Kristaps Bulmeistars un Vjačeslavs Tēviņš. Bulmeistars, kurš uz ringu devās Latvijas un Igauniju baikeru pavadībā, bija apņēmības pilns pretoties holandietim Krisam Bajam, kurš KOK oficiālajā reitingā ieņem trešo vietu. Latvijas cīkstonis pirmajā raundā bija labāks, bet otrajā Kristaps, pārraujot kājas saites, diemžēl izstājas no cīņas. Līdz ar to uzvarēja holandietis.

"Cīņas laikā pārrāvu ceļa locītavas krusteniskās saites. Traumas dēļ nespēju turpināt cīņu, bet cīņa bija mana, un turpmāk pretiniekam būtu vēl lielākas problēmas. Tagad operācija un rehabilitācija. Neveiksmīgs turnīrs mums abiem ar Jevgēņiju. Drīz būsim atpakaļ ringā un dzirdēsiet vēl par mūsu lielajām uzvarām," dienu pēc notikušā saka K.Bulmeistars.

Vjačeslavs Tēviņš ringā tikās ar Polijas cīkstoni Mateušu Kopiecu, kurš KOK oficiālajā reitingā ieņem otro vietu. Tēviņš paradīja skaistu cīņu un izturēja līdz pašam beigām, bet tiesneši piešķīra uzvaru poļu cīkstonim.

Divas uzvaras Latvijas komandai nodrošināja Raimonds Aukštikalnis, kurš ar tehnisko nokautu guva uzvaru pār lietuvieti Eimantu Kviļunasu, kā arī Vitālijs Buhrjakovs, kurš cīņu ringā pavadot trīs raundus un vienu ekstra raundu, tomēr izcīnīja uzvaru par marokānieti Mohamedu el Bulahatti.

KOK  jeb King of Kings ir plaši pazīstams cīņu turnīrs, kurā piedalas cīkstoņi, kas pārstav dažadas cīņu mākslas. Dinamisko kustību un aizraujošo cīņas veidu salikuma dēļ šīs cīņas ir īpaši izklaidējošas un baudāmas skatītajiem. KOK noteikumi nodrošina asām izjūtām un emocijām bagātas cīņas, jo paredz izvairīties no neizšķirta rezultāta - pēdējam raundam jābūt izšķirošam un jānosaka uzvarētājs.

Zīmolu KOK („King of Kings”) 2009.gadā dibināja Starptautiskā Busido federācija (IBF). IBF ir parakstījusi līgumu ar Eurosport un sacensības tiek pārraidītas 60 valstīs, 20 valodās, sasniedzot vairāk kā 133 miljonus cilvēku. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi