Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

FOTO: Federers kļuvis par sekmīgāko tenisistu Grand Slam turnīru vēsturē

Šveicietis Rodžers Federers svētdien sesto reizi kļuva par Vimbldonas tenisa čempionāta uzvarētāju. Finālā viņš gandrīz četrarpus stundu ilgā cīņā ar 5:7, 7:6 (8:6), 7:6 (7:5), 3:6, 16:14 pārspēja amerikāni Endiju Rodiku. Pēc aizvadīto geimu skaita šis bija garākais vienspēļu fināls Vimbldonas čempionātu jaunākajā vēsturē.Federeram šī ir 15.uzvara Grand Slam turnīros, un pēc šī rādītāja viņš kļuvis par rekordistu. Līdz šim viņam un Pītam Sempresam, kurš arī vēroja fenomenālo cīņu, bija pa 14 panākumiem prestižajos turnīros.


Pirmajā setā līdz 11.geimam tenisisti krāja punktus, izmantojot savas serves priekšrocības. Tad, servējot Rodikam, Federers ieguva pirmās četras “breikbumbas” mačā, taču amerikānis tās atspēlēja.

Nākamajā geimā šāda izdevība radās jau Rodikam, un viņš to izmantoja.

Otrajā setā neviens savas serves nezaudēja, un bija jāspēlē taibreiks. Endijs panāca rezultātu 6:2 un nopelnīja četras setbumbas, taču Federers guva sešus punktus pēc kārtas un pabeidza setu 8:6.

Arī trešajā setā galvenie notikumi risinājās galotnē. Šoreiz taibreikā vadībā izvirzījās šveicietis (5:1). Amerikānis samazināja starpību līdz 6:5, taču ar nākamo izspēli Federers setu pabeidza.

Ceturtā seta ceturtajā geimā Rodiks izcīnīja divas “breikbumbas” un otro arī izmantoja, panākot 3:1 (pēc tam arī 4:1) pārsvaru. Federeram atspēlēties neizdevās.

Izšķirošajā piektajā setā atkal dominēja servētāji. Pirmo reizi “breikbumba” tika fiksēta tikai 17.geimā, kad divas iespējas ar nākamo izspēli vinnēt pretinieka servi bija Rodikam, taču Federers tās atspēlēja. 30.geimā Rodžers nopelnīja pirmo mačbumbu un pēc Endija kļūdas to arī realizēja.

Federers sešas reizes uzvarējis Vimbldonā, piecas reizes ASV atklātajā čempionātā, trīs reizes Austrālijā un vienreiz (šogad) Francijas čempionātā

Rodiks vienīgo uzvaru Grand Slam turnīros svinējis 2003.gada ASV atklātajā čempionātā. Vimbldonā viņš divreiz jau spēlēja finālos – 2004.un 2005.gada turnīru izšķirošajā cīņā viņš piekāpās tieši Federeram.

No abu tenisistu līdzšinējām 20 savstarpējām cīņām Federers bija uzvarējis astoņpadsmit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Finālā sasniegtie rekordi

* Garākais vīru vienspēļu fināls – 77 geimi
Iepriekšējais Grand Slam turnīru rekords bija 71 geims 1927.gada Austrālijas čempionātā, bet Vimbldonas čempionātu rekords – 62 geimi – pagājušā gada finālā Federers – Nadals.

* Garākais piektais sets – 30 geimi (16:14)
Iepriekšējais Grand Slam turnīru rekords bija 1927.gada Francijas čempionāta fināla piektais sets (11:9). Vimbldonas čempionātos līdzšinējais rekords bija 24 geimi.

* Garākais Vimbldonas finālmača sets – 30 geimi (16:14)
Iepriekšējais rekords – 24 geimi – tika sasniegts 1954.gada fināla pirmajā un 1958.gada fināla piektajā setā.

* Federera netveramās serves (eisi) – 50
Rodžera Federera līdzšinējais rekords Grand Slam turnīros bija 39. Absolūtais rekords (51) pieder horvātam Ivo Karlovičam. To viņš sasniedza pagājušā gada Austrālijas čempionātā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi