Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Latvijai trīs no četrām zelta medaļām PK posmā rollerslēpošanā Madonā

Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka sestdien Madonā Pasaules kausa (PK) rollerslēpošanā masu sprinta sacensībās izcīnīja uzvaras.

Madonas ielās un sporta bāzē Smeceres sils uz starta līnijas šajā nedēļas nogalē stāsies sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un Norvēģijas, kuri sacentīsies Pasaules kausa otrajā posmā. Covid-19 ierobežojumi pēdējā brīdī liedza dalību vairākām Eiropas valstīm.

Vīru masu sprinta finālā sportistiem Madonas ielās bija jāmēro 20 kilometri, kurus visātrāk veica Vīgants. Sportists distancē pavadīja 46 minūtes un 53,2 sekundes, vien par 0,7 sekundēm apsteidzot Patriku Fosumu Kristofešsenu.

"Šī diena trasē bija ļoti lietaina un spraiga, taču priecājos, ka izvēloties pareizo taktiku, kā rezultātā, izdevās izcīnīt uzvaru pār norvēģiem. Šodien biju maksimāli noskaņojies. Atrodoties trasē ne mirkli nevarēja atslābt, jo cīņa ar konkurentiem bija ļoti sīva. Manuprāt, masu starti tāpēc ir tik interesanti, jo finiša rezultāts nav paredzams līdz pat pēdējām sekundēm. Nevar zināt to, kā konkurenti sadalījuši spēkus, un vai spēs fināla taisnē kāpināt ātrumu. Protams, ka priecājos arī par to, ka neraugoties uz vakardienas neveiksmi sprintā, šodien izdevās uzrādīt sniegumu, ar ko esmu apmierināts,” sacīja R. Vīgants.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viens norvēģis Amunds Korsaets, kurš Vīgantam zaudēja 1,4 sekundes.

Piekto vietu izcīnīja Edgars Mise, bet aiz viņa finišēja Edgars Bernāns. Pirmais no viņiem uzvarētājam zaudēja vairāk nekā minūti un 40 sekundes, bet otrais - vairāk nekā piecas ar pusi minūtes.

Vīriešu konkurencē sestdien startēja desmit sportisti.

Dāmu konkurencē masu sprinta finālā bija jāveic 16,7 kilometrus gara distance, kur starp trim sportistēm ātrāko laiku - 44 minūtes un 13,3 sekundes - sasniedza Eiduka.

Latviete par trim minūtēm un 32,5 sekundēm apsteidza igaunieti Johannu Udru, bet bronza Kitijai Auziņai, kura uzvarētājai zaudēja vairāk nekā piecas ar pusi minūtes.

Zīmīgi, ka tieši Auziņa dienu iepriekš 200 metru sprinta finālā par mata tiesu apsteidza Eiduku.

Junioru konkurencē 20 kilometru distancē nepārspēts palika Lauris Kaparkalējs, kurš distancē pavadīja 48 minūtes un 47 sekundes. Otrās vietās ieguvējs Niks Saulītis viņam zaudēja 34,2 sekundes, bet bronzas medaļnieks Edijs Eiduks zaudēja gandrīz 50 sekundes.

"Esmu gandarīts, ka sacensības ir iesākušās tik veiksmīgi! Šodien, atšķirībā no vakardienas, mēģināju vairāk piedomāt pie tā, kuros brīžos  taupīt spēkus. Godīgi sakot, kamēr atrados trasē daudz nedomāju par to, ka izcīnīšu zeltu. Konkurentu temps trasē bija ļoti labs, taču priecājos, ka trases otrajā pusē tempu paātrināju, jo tas palīdzēja noturēties līdera pozīcijā. Paldies atbalstītājiem, kas neraugoties sliktajiem laikapstākļiem atradās trases malā un mudināja nezaudēt ātrumu - sajūtas ir fantastiskas, zinot, ka dzimtajā pilsētā ar savu sniegumu izdevās iepriecināt madoniešus un citus sporta fanus," norādīja Kaparkalējs.

Starp 17 sportistiem tikai pieci nebija no Latvijas. Viņu vidū bija divi lietuvieši, divi Vācijas sportisti, kā arī viens igaunis.

Dāmām junioru konkurencē ātrākā bija vāciete Merle Rihtere, kura par 13,2 sekundēm apsteidza Līvu Šahno, bet par teju piecām minūtēm Samantu Krampi.

Kima Krūmiņa bija vienīgā starp četrām sportistēm, kura neizgāja uz startu.

Svētdien sporta bāzē Smeceres sils gaidāmas individuālā starta sacensības klasiskajā stilā.

Arī šogad dalībnieki atradīsies vienlīdzīgos apstākļos, jo visi startēs ar vienādām tehniskā atbalstītāja FF Rollerskis rollerslēpēm.

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006.gadā - Priekuļos, bet Madonā šogad tiek aizvadīts jau piektais Pasaules kausa posms. Pērn pasaules čempionāts rollerslēpošanā atnesa Latvijai divas godalgas - Niks Saulītis 200 metru sprinta distancē junioriem izcīnīja bronzas godalgu, savukārt Raimo Vīgants 20 kilometru distancē ar masu startu elites konkurencē bija trešais.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi