Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Latvijas u-šu kungfu sportisti no EČ pārved 17 godalgas

Piektajā Eiropas U-šu Kungfu čempionātā, kas no 25. aprīļa 2. maijam norisinājās Maskavā, Latviju pārstāvēja 19 sportisti, izcīnot un mājās pārvedot 17 medaļas - sešas zelta, četras sudraba un septiņas bronzas bronzas. Tas ir labākais mūsu sportistu sniegums vēsturē un izcils rezultāts sīvajā konkurencē, jo čempionātā piedalījās vairāk kā 500 dalībnieki no 27 valstīm, vēsta Latvijas Sporta U-šu federācija.

Čempionāts norisinājās gan junioru, gan pieaugušo dažādu vecumu grupās. Latvijas izlasē medaļas izcīnīja sekojoši sportisti:

Marijetta Tarabrina - 1 zelts, 1 sudrabs un 1 bronza

Andrejs Uporovs - 1 zelts un 1 bronza

Maksims Jevsejevs - 1 zelts un 1 bronza

Kitija Zarberga - 1 sudrabs

Aleksandrs Gorskis - 1 bronza

Danils Morevs - 1 sudrabs

Marija Lučija Undalova - 2 bronzas

Jegors Ņikišins - 1 bronza

Jekaterina Kokina - 1 zelts

 

Šogad čempionātā mūsu sportisti piedalījās iestudētas cīņas sacensību kategorijā, zelta medaļas iegūstot Marijettai Tarabrinai un Diānai Žukovskai, kā arī un Andreja Uporova un Daniila Fedjanina duetam. Sudraba medaļas šajā kategorijā ieguva Danila Morevs un Nikita Kokins.

Kungfu vai u-šu ir viens no senākajām pasaules cīņas mākslas veidiem, kas radies Ķīnā. Jēdziens “u-šu” sastāv no diviem hieroglifiem. Pirmais "u" nozīmē "cīņas", "militārs", otrais "šu" nozīmē "māksla". Tādejādi  “u-šu” var iztulkot kā "cīņas māksla". U-šu cīņas mākslas veids ir radies aizsardzības un kara novēršanas, ne uzbrukuma nolūkos. 20. gadsimta otrajā pusē rietumu valstīs šīs cīņas mākslas veida apzīmējumam tika izmantots jēdziens "kungfu". Šis jēdziens ieguva plašu atpazīstamību un vārds tiek tulkots kā "meistarība". U-šu attīstību ietekmēja dažādi faktori, kā rezultātā tika izveidoti vairāki cīņas stili. Mūsdienās ar u-šu nodarbojas miljoniem cilvēku visā pasaulē.

1990. gadā tika izveidota Starptautiskā U-šu Federācija, kura ir oficiāli atzīta Olimpiskajā komitejā. Federācija aktīvi attīsta u-šu kā sporta veidu, tai skaitā organizējot sacensības taolu (kompleksu vingrinājumi) un saņda (divcīņa) disciplīnās.

Latvijas Sporta U-šu federācija ir dibināta 2004. gadā ar mērķi attīstīt un popularizēt tradicionālo un mūsdienu u-šu Latvijas teritorijā, tā ir Eiropas Ušu Kungfu federācijas (EwuF) un Starptautiskās Ušu federācijas (IWuF) biedrs. Latvijas sportisti vairākkārt ir piedalījušies Eiropas un pasaules čempionātos un izcīnīja uzvaras. Pateicoties daudzu gadu augstajai profesionālai darbībai, Eiropas U-šu Federācijas Valde uzticējusi Latvijas federācijai organizēt un aizvadīt Eiropas sporta un tradicionālā u-šu čempionātus 2021. un 2022. gados.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi