Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: M.Dukuram trases rekords un līderpozīcija pēc PČ pirmās dienas (papildināts 17:10)

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ir pārliecinošs līderis pēc ceturtdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem pasaules čempionātā Īglsas trasē Austrijā, bet viņa vecākais brālis Tomass ieņem 5.vietu. Izšķirošie braucieni tiks aizvadīti piektdien no plkst. 16.30.

Pirmajā braucienā Martins ar jaunu trases rekordu finišēja pēc 52,14 sekundēm. Tikmēr otrais bija olimpiskais čempions krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš, lai arī startā apsteidza latvieti par 0,12 sekundēm, finišā ar sliktu braukšanu atpalika vairāk kā trešdaļu sekundes (0.35). Trešais pēc pirmā mēģinājuma bija korejietis Sunbins Juņs (+0.43), kuram vēl 21 simtdaļu zaudēja vācietis Aksels Jungks.

Sekoja krievs Ņikita Tregubovs (+0.70) un Tomass Dukurs, kurš brālim zaudēja 0,76 sekundes. 

Otrais brauciens Tomasam padevās labāks, kas ļāva par 0,08 sekundēm apsteigt Tregubovu un pakāpties uz piekto pozīciju pēc sacensību pirmās dienas. Tikmēr četri līderi savas pozīcijas saglabāja, lai gan vicelīderis Tretjakovs trešās vietas īpašnieku Juņu apsteidz vairs tikai par 0,02 sekundēm.

Tikmēr trīskārtējais pasaules čempions Martins uzrādīja labāko laiku arī otrajā braucienā (52.50), summā pārsvaru pār Tretjakovu palielinot līdz komfortablām 0,53 sekundēm. Tomasu no brāļa šķir 1,12 sekundes, kamēr ceturtā vieta 0,27 sekunžu attālumā. 

"Esmu tiešām priecīgs par savu pirmo braucienu. Savukārt otrajā braucienā pieļāvu pāris kļūdas, tāpēc piektdien man tās ir jāizlabo," norādīja M.Dukurs.

Tikmēr Tretjakovs uzsvēra, ka jūtas motivēts un drošs par savu sniegumu. "Abos braucienos pieļāvu dažas nelielas kļūdas, taču zinu, kas man jādara piektdien."

Savukārt trešajā vietā esošais dienvidkorejietis Juns Sunbins, kurš Tretjakovam zaudē tikai 0,02 sekundes, atklāja, ka piektdien gatavojas uzbrukumam.

"Ceturtdien pirmo braucienu veicu labāk. Nenoliedzami es piektdien gribu nostartēt labāk un pēc tam jau uzbrukt priekšā esošajiem," izteicās Sunbins.

Trešdien, pēdējā treniņu dienā, Martins un Tomass otrajā braucienā uzrādīja vienādu laiku 54,09 sekundes, raksta laikraksts Diena. Tas bija dalīts piektais rezultāts. Brāļu Dukuru galvenais konkurents olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs muskuļus neizrādīja. Viņam braucienos 17. un 13. rezultāts, savukārt iepriekšējā Pasaules kausa (PK) posma uzvarētājs korejietis Sunbins Juņs pirmajā braucienā bija ceturtais, bet no otrā piegājiena atteicās. "Treniņi ir treniņi, un pēc tajos uzrādītajiem rezultātiem nopietnus secinājumus nevar izdarīt," Dienai atgādināja brāļu Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs. Pēdējā treniņa laikā esot snidzis, trase tīrīta pēc katra desmitā nobraukušā sportista, tāpēc rezultāti krasi atšķīrušies.

Bīstamākais konkurents ir Tretjakovs, kurš izlaida Ziemeļamerikas Pasaules kausa posmus, lai mērķtiecīgi sagatavotos pasaules čempionātam. Īglsas trasē liela nozīme ir starta ieskrējienam, bet tas ir Tretjakova galvenais trumpis. Ātrs startā ir arī korejietis Juņs, savukārt neparocīga šī trase ir Tomasam Dukuram. "Sanāca neliela nesaprašanās. Oficiālās preses konferences laikā vajadzēja izvēlēties starta numurus. Martins paņēma otro, korejietis - trešo, bet Tomasu tajā laikā nevarēja sazvanīt. Treneri paņēma pirmo, bet pats Tomass gribēja ceturto," Dainis gan piekrita, ka šim misēklim rezultātu nevajadzētu būtiski ietekmēt, jo vietu sadalījumu noteiks četru braucienu summā.

Ziņa papildināta ar sportistu teikto un fotogaleriju 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

(Pēdējie pieci gadi)
2015. g. PČ Vinterberga
1. Martins Dukurs
3. Tomass Dukurs
13. Lelde Priedulēna
2014. g. OS Soči
2. Martins Dukurs
4. Tomass Dukurs
14./15. Lelde Priedulēna
2013. g. PČ Sanktmorica
2. Martins Dukurs
8. Tomass Dukurs
23. Lelde Priedulēna
2012. g. PČ Leikplesida
1. Martins Dukurs
5. Tomass Dukurs
23. Lelde Priedulēna
2011. g. PČ Kēnigszē
1. Martins Dukurs
9. Tomass Dukurs
(PČ - pasaules čempionāts, OS - olimpiskās spēles)


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi