Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO - Nadals uzvarējis Federeru arī Austrālijā

Rafaels Nadals pirmo reizi izcīnījis uzvaru Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā. Finālā pasaules ranga līderis lieliskā cīņā pārspēja titulēto Šveices tenisistu Rodžeru Federeru – 7:5, 3:6, 7:6 (7:3), 3:6, 6:2. Spēle ritēja četrarpus stundas.Nadalam šī bija sestā uzvara Grand Slam turnīros. Savukārt Federeram neizdevās atkārtot Pīta Samprasa rekordu – 14 panākumi četros nozīmīgākajos turnīros.

Pirmais sets sākās pretēji ierastajam – katrs tenisists uzvarēja pa pretinieka servētajam geimam. Sestajā geimā Federers vēlreiz “paņēma” Nadala servi un izvirzījās vadībā 4:2, taču tūdaļ pat zaudēja savu servi. Līdzīgā spēle it kā virzījās pretī loģiskajam iznākumam taibreikam, taču 11.geimā Federers vēlreiz zaudēja savu servi, un Nadals pabeidza setu savā labā.Interesanti, ka pirmais sets ilga tikpat, cik viss dāmu turnīra fināls Viljamsa – Safina dienu iepriekš.Otrā setā vidū abi tenisisti apmainījās ar uzvarētājiem geimu, servējot pretiniekam. Atšķirībā no pirmā seta beigām šoreiz Federers spēja savas spēles kvalitāti uzlabot, vinnēja četrus geimus pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu mačā.Trešajā setā līdz rezultātam 4:4 tenisisti izmantoja savu servju priekšrocības. Devītajā geimā, servējot Nadalam, Federers panāca 40:0 – taču nespēja izcīnīt vienu nepieciešamo punktu. Taibreikā šveicietis pieļāva vairākas netipiskas kļūdas un zaudēja 3:7.Ceturtā seta sākumā – līdzīgi kā pirmajā – vispirms Federers un tūlīt pēc tam Nadals uzvarēja pretinieka servētajos geimos. Rodžeram tas vēlreiz izdevās sestajā geimā, un uzvarētāja noteikšanai bija jāspēlē piektais sets.Izrādījās, ka nedaudz vairāk spēka izšķirošajai cīņai bija saglabājis Nadals, kurš divas dienas iepriekš jau bija aizvadījis vairāk nekā piecu stundu garu maratonu pusfinālā. Viņš izvirzījās vadībā 4:1 un nosargāja uzvaru setā, mačā un turnīrā.Kopš 2004.gada abi slavenie tenisisti savā starpā tikušies 19 reižu. 18 reizes no tām – dažādu turnīru pusfinālos vai finālos, tajā skaitā septiņos Grand Slam turnīru finālos (pa trim reizēm Francijā un Vimbldonā, kā arī tagad Austrālijā). Nadalam bilance ir pozitīva – 13 uzvaras un seši zaudējumi. Spāņu tenisists arī bija uzvarējis pēdējās četrās tikšanās reizēs. Jāpiezīmē, ka arī 2008.gada Vimbldonas čempionātā Nadals un Federers aizvadīja piecu setu cīņu (piektajā ar 9:7 uzvarēja spānis).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcv

Federers: Man šodien bija jāvinnē

xcx

Nadals: Austrālijas čempiona tituls man ir īpašs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi