Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

FOTO: Par LOK prezidentu ievēlēts Raimonds Lazdiņš

Raimonds Lazdiņš otrdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā tika ievēlēts LOK prezidenta amatā.

Uz LOK prezidenta amatu kandidēja arī Viesturs Koziols, Arnis Lagzdiņš un Jānis Reirs.

Latvijas Handbola federācijas (LHF) viceprezidents Lazdiņš, kuru jau izvirzīšanas laikā atbalstīja 16 sporta veidu federācijas, balsošanas pirmajā kārtā saņēma 61 no 107 balsīm, Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padomes loceklim Koziolam bija 23 balsis, Latvijas Airēšanas federācijas (LAF) prezidentam Reiram 12 un Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidentam Lagzdiņam - 10.

LOK prezidents Raimonds Lazdiņš: “Paldies, federācijām, kuras mani izvirzīja un tiem, kuri ir gatavi sadarboties. Darāmo darbu ir daudz, pirmkārt, rūpēties par mūsu treneriem un sportistiem, taipat laikā - veikt grozījumus LOK statūtos, izveidot Sporta fondu un panākt neatkarību sporta jomas finansēšanā. Sporta nozarei ir jāspēj visiem kopā doties vienā virzienā, Latvijas Olimpiskā komiteja ir kā karognesējs, kas iet vienā solī ar visu sportistu saimi. Tikai kopā mēs varēsim sasniegt mūsu mērķus. No sī brīža pilnībā sevi veltīšu sporta LOK prezidenta amatā.”

No sākotnējiem pieciem kandidātiem savu kandidatūru vēl pirms balsojuma atsauca Latvijas Burāšanas savienības Goda prezidents Ansis Dāle.

Lazdiņš darbojas politiskās partijas "Platforma 21" vadībā, bet pēc ievēlēšanas LOK prezidenta amatā ir solījis pamest LHF viceprezidenta amatu un neturpināt darbu politiskajā partijā. "Platforma 21" ir pārpalikumi no Alda Gobzema savulaik veidotās partijas "Likums un kārtība", kas vēlāk pārtapa par "Katram un katrai". Šī partija nespēja iekļūt 14.Saeimā, taču ieguva pietiekami lielu vēlētāju atbalstu, lai saņemtu valsts finansējumu, kas šim politiskajam spēkam ir nepilni 190 000 eiro gadā.

Lazdiņš no 2023.gada bija LHF viceprezidents, kā arī LOK Izpildkomitejas loceklis. Pirms darba sporta nozarē viņš no 2017.gada novembra līdz 2023.gada decembrim strādāja AS "Gaso" par Gāzapgādes drošības departamenta vadītāju, bet pirms tam bija AS "Latvijas gāze" Ekspluatācijas un tehniskā departamenta Analītikas un risku novēršanas daļas vadītājs.

Lazdiņa vārds savulaik figurēja tā dēvētajā Rīgas lidostas telefonsarunu noklausīšanās lietā. Publiski par sarunu noklausīšanos kļuva zināms 2013.gadā, kad lidostas valde pieņēma lēmumu par lidostas Drošības departamenta vadītāja, kādreizējā premjera Aigara Kalvīša drošības jautājumu padomnieka Lazdiņa un divu viņa padoto atstādināšanu, jo Valsts drošības dienests (VDD) saistībā ar atklātajiem faktiem bija sācis kriminālprocesu. Toreiz trim lidostas darbiniekiem tika pārmests, ka viņi ar tehniskiem līdzekļiem gadiem ilgi esot izspiegojuši gan visus lidostas valdes locekļus, gan darbiniekus, tostarp visu departamentu vadītājus, gan uzņēmējus un pat tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus, kuri strādā lidostā.

2015.gada vasarā VDD lūdza Rīgas rajona prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret 11 toreizējām lidostas amatpersonām un darbiniekiem saistībā ar nesankcionētu telefonsarunu noklausīšanos lidostā. Prokuratūra kriminālprocesu pret bijušo lidostas Drošības departamenta vadītāju Lazdiņu izbeidza.

Pirms tam LOK individuālo locekļu amatos tika ievēlēti Agita Ābele (izvirzījusī federācija - Latvijas Slidošanas asociācija), Ērika Āze (Latvijas Paukošanas federācija), Līga Bīriņa (Latvijas Handbola federācija), Guntis Blumbergs (Latvijas Svarcelšanas federācija), Baiba Bogdanova (Latvijas Galda tenisa federācija), Līga Cīrule (Latvijas Loka šaušanas federācija), Edgars Dupats (Latvijas Beisbola un Softbola federācija), Zane Gemze (Latvijas Hokeja federācija, Latvijas Triatlona federācija), Anastasija Grigorjeva (Latvijas Sporta cīņas federācija), Janika Judeika (Latvijas Bobsleja un skeletona federācija), Andris Kalniņš (Latvijas Modernās pieccīņas federācija), Ivo Lakučs (Latvijas Riteņbraukšanas federācija), Kristīne Lisovska (Latvijas Jātnieku federācija ), Leonīds Loginovs (Latvijas Burāšanas savienība), Agris Lungevičs (Latvijas Biatlona federācija), Inguna Minusa (Latvijas Volejbola federācija), Aivars Platonovs (Latvijas Peldēšanas federācija), Sandis Prūsis (Latvijas Bobsleja un skeletona federācija), Edgars Stobovs (Latvijas Loka šaušanas federācija, Latvijas Paukošanas federācija), Ieva Tauniņa (Latvijas Skeitborda federācija), Aivis Tints (Latvijas Sērfošanas un SUP federācija), Mārtiņš Truškāns (Latvijas Kērlinga asociācija), Arnis Tunte (Latvijas Volejbola federācija), Dina Vīksna (Latvijas Modernās pieccīņas federācija, Latvijas Riteņbraukšanas federācija), Harijs Vītoliņš (Latvijas Hokeja federācija), Kristaps Zaļais (Latvijas Galda tenisa federācija), Diāna Zaļupe (Latvijas Kanoe federācija), Vsevolods Zeļonijs (Latvijas Džudo federācija) un Armands Zvirbulis (Latvijas Sporta cīņas federācija).

Kā ziņots, Ģenerālajā asamblejā šodien Rīgā tiks vēlēts LOK prezidents, ģenerālsekretārs, Izpildkomitejas locekļi, individuālie biedri un Revīzijas komisija.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi