Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

FOTO: Prokopčuka triumfē Nordea Rīgas maratona pusmaratona distancē

Par_ Nordea_ Rīgas maratona uzvarētājiem 42,195 kilometru distancē svētdien kļuva japānis Ju Čiba un etiopiete Tigista Tesome Ajanu, savukārt pusmaratona distancē sievietēm ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, liecina organizatoru informācija. 

Vīriešu konkurencē Čiba 42,195 kilometru distanci veica divās stundās, 13 minūtēs un 43 sekundēs, par vairāk nekā divām minūtēm apsteidzot līdzšinējo sacensību rekordu. 

Uzvarētājs par sešām sekundēm apsteidza kenijieti Džefriju Džikuni Ndungu, bet trešais vēl pēc deviņām sekundēm finišēja Kenijas sportists Dankans Kehs, kurš sacensībās uzvarēja pērn.

Tikmēr piekto vietu izcīnīja Latvijas rekordists Valērijs Žolnerovičs, kurš distanci veica divās stundās, 17 minūtēs un 44 sekundēs.

Dāmu konkurencē Ajanu finišēja pēc divām stundām, 36 minūtēm un 50 sekundēm, par trim ar pusi minūtēm apsteidzot latviešu izcelsmes amerikāņu skrējēju Arianu Hilbornu.

Labākā no latvietēm bija Liene Brensone, kura distanci noslēdza trijās stundās, divās minūtēs un 15 sekundēs.

Pilno maratonu bija plānojuši veikt 1485 dalībnieki.

21,0975 kilometrus garajā pusmaratona distancē vīriem labākais bija kenijietis Ibrahims Mukunga Vačira, kurš distanci veica stundā, piecās minūtēs un 56 sekundēs, bet vietējais sportists Jānis Girgensons finišēja otrais, viņam zaudējot minūti un 11 sekundes. Savukārt trešais finišēja Renārs Roze.

Tikmēr dāmām ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kura distanci noskrēja vienā stundā, 14 minūtēs un 52 sekundēs, par vairāk nekā četrām minūtēm apsteidzot Jeļenu Ābeli, kurai sekoja poliete Anna Celinska.

Pusmaratonam bija reģistrējušies 3715 skrējēji.

Desmit kilometru distancē par labāko vīriem kļuva Dmitrijs Serjogins, kurš finišēja pēc 30 minūtēm un 8,4 sekundēm, par 39 sekundēm apsteidzot Latvijas čempionu duatlonā Andreju Dmitrijevu. Savukārt trešais distanci beidza Normunds Boks.

Tikmēr dāmām dubultuzvaru izcīnīja igauņu māsas Līna un Leila Luikas, bet uzvarētājai četras minūtes zaudēja labākā no Latvijas sportistēm Jolanta Liepiņa.

Desmit kilometrus uz starta bija plānojuši stāties 5666 dalībnieki.

Savukārt piecu kilometru skrējienā labākais bija Alberts Blajs, kurš distanci veica 14 minūtēs un 42,4 sekundēs, par deviņām sekundēm apsteidzot Reini Hartmani. Savukārt trešais finišēja Dmitrijs Serjogins.

Tikmēr dāmām pārliecinošu uzvaru izcīnīja Diāna Panovska, kura finišēja pēc 18 minūtēm un 37,9 sekundēm. Viņai sekoja Līga Girgensone un Patrīcija Eiduka.

Piecu kilometru distancē bija pieteikti 12 327 skrējēji, kas kopā Nordea Rīgas maratonā deva 23 193 dalībniekus.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada, bet trešo gadu pēc kārtas tas ieguvis Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) Bronzas kvalifikācijas zīmi, kas nozīmē, ka šis ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā ar augstāko starptautisko kvalitātes novērtējumu.

papildināta visa ziņa, pievienota foto galerija 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi