Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gadu pirms Tokijas Olimpiādes Japāna ievēl jaunu Olimpiskās komitejas vadītāju

Japānas Olimpiskā komiteja (JOC) vien gadu pirms Tokijas Olimpiādes tikusi pie jauna prezidenta - par to kļuvis 1984.gada olimpisko spēļu džudo zelta medaļnieks Jasuhiro Jamašita.

Nu jau bijušais JOC prezidents Cunekaza Takeda korupcijas skandāla dēļ atkāpies no amata, lai arī pats vadītājs savu vainu apsūdzībās noliedza.

Francijas tiesu izpildītāji aizvien turpina izmeklēšanu par Takedas saistību ar maksājumu divu miljonu dolāru apmērā (nepilni 1,8 miljoni eiro), kas bija paredzēts, lai Tokija iegūtu tiesības rīkot četrgades notikumu.

Takeda no amata atkāpās, kad līdz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm bija atlikušas tieši 400 dienas. Tāpat bijušais prezidents atstāja arī savu mārketinga daļas vadītāja posteni Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK).

Jamašita jaunajā amatā tika iecelts JOC izpildkomitejas sanāksmē, kurā pirms tam savas pilnvaras nolika Takeda. Jaunievēlētais vadītājs pauda sapratni par bijušā prezidenta lēmumu un piebilda, ka darīs visu iespējamo, lai četrgades notikumu Japānā nekas nespētu aizēnot.

"Es pilnībā apzinos to pienākumu nastu, kas gulstas uz mani pirms nākamā gada Olimpiādes," sacīja Jamašita. "Man jāspēj vienot spēļu organizatoru komanda, lai gaidāmais notikums būtu izdevies."

Tikmēr bijušais prezidents Takeda pauda prieku par paveikto, kamēr viņš bija JOC vadītājs 20 gadu garumā. "Esmu gandarīts, ka varēju dalīties ar Olimpiādes nozīmīgumu starp cilvēkiem, kuriem patiesi rūp olimpiskā kustība," teica 71 gadu vecais Takeda. "Atkāpšanās bija manis paša iniciatīva un es par to nebēdāju. Labprāt nākotnē sadarbošos ar JOC."

Savukārt jaunievēlētais prezidents Jamašita ir ne tikai Losandželosas Olimpiādes uzvarētājs, bet viņa kontā ir arī četras pasaules čempionātu zelta godalgas, kuras viņš izcīnīja laika posmā no 1979. līdz 1983.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi