Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis tomēr brauks uz Pekinas olimpiskajām spēlēm

Premjers Ivars Godmanis, lai arī apsvēris iespēju nedoties uz Pekinu, tomēr brauks uz olimpiskajām spēlēm un no Rīgas izlidos piektdien.

Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis aģentūrai BNS sacīja, ka premjers, izvērtējot pašreizējo situāciju, galīgo lēmumu par došanos uz Ķīnu pieņēmis tikai ceturtdien pēc vizītes Gruzijā. Taču atkarībā no situācijas premjers jebkurā brīdī ir gatavs atgriezties Latvijā, norādīja Vaikulis.

Godmanis vizītē uzturēsies no 15. līdz 26.augustam. Uz Ķīnu viņš izlidos piektdienas vakarā, lidojot caur Stokholmu. Premjers Pekinā būs viens bez pavadošās delegācijas.

Godmanis apmeklēs ne tikai olimpisko spēļu pasākumus, bet tiksies arī ar Ķīnas premjeru Veņu Dzjabao (Wen Jiabao). Tikšanās laikā, kas paredzēta 23.augustā, amatpersonas pārrunās Latvijas un Ķīnas attiecību tālākās attīstības perspektīvas.

"Latvija kā uz pakalpojumu sniegšanu orientēta valsts ir ieinteresēta ekonomisko attiecību attīstīšanā, jo īpaši tranzīta un transporta jomā," norādīja Vaikulis.

Savukārt olimpisko spēļu ietvaros premjers plānojis apmeklēt pārsvarā tos sporta veidu pasākumus, kuros piedalās Latvijas pārstāvji. Godmanis vēros klātienē tenisa turnīra finālspēli, kā arī svarcelšanas un BMX sacensības.

Godmanis vēros arī riteņbraukšanas sacensības un jutīs līdzi sieviešu basketbola izlašu cīņām, kā arī Lietuvas vīriešu basketbolistiem. "Premjers cer, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase iekļūs ceturtdaļfinālā un būs kam just līdzi," pauda Vaikulis.

Premjers apmeklēs arī spēļu noslēguma ceremoniju, kas notiks 24.augustā.

Ceturtdien no Pekinas atgriezās Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš Ķīnā bija kopš 6.augusta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi