Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grabuste: Mans mērķis Eiropas čempionātā ir fināls

Latvijas tāllēcēja Aiga Grabuste pēc piektdien Kuldīgā izcīnītās zelta medaļas valsts vieglatlētikas čempionātā telpās laikrakstam Diena atzina, ka pietrūcis kārtīgas sacensību atmosfēras. Viņas mērķis Eiropas čempionātā telpās Prāgā (6.-8.marts) ir vieta finālā.

Kāpēc Kuldīgā izpildīji tikai trīs lēcienus?

Šīs bija obligātās sacensības, lai brauktu uz Eiropas čempionātu Prāgā. Vajadzēja parādīt, ka nav savainojuma, tāpēc arī izpildīju tikai trīs lēcienus. Startējot sešām dalībniecēm, nebija arī iespējams uzvilkties.

Pietrūka nopietnu sacensību atmosfēras?

Jā, un tam par iemeslu bija izvēlētais starta laiks. Tāllēkšanas sacensības sākās četros pēcpusdienā, kad cilvēki vēl ir darbā.

Latvijas čempionātā laikam arī nevajadzēja būt tālam lēcienam, ja reiz ziemas sezonas galvenie mači ir pēc divām nedēļām...

Protams, jo man galvenās sacensības ir Eiropas čempionāts. Visi pārējie mači ir, lai pieslīpētu tehniku un lai sajustu sacensību atmosfēru.

Tādā gadījumā sprādziens Gruzijā, kā varētu dēvēt jauna Latvijas rekorda sasniegšanu telpās - 6,82 metri -, arī pašai bija pārsteigums?

Godīgi sakot, tas bija tāds izgulēts lēciens. Uz Gruziju es aizbraucu bez ģimenes. Atpūtos un sanāca tālu aizlēkt (smejas). Bija arī laba sērija. Vēl bija lēcieni 6,62 un 6,58 metru tālumā. Šoks bija par pirmo lēcienu, un pēc tam jau gribējās tādā pašā garā turpināt.

Rekorda labojuma lēcienā viss izdevās ideāli?

Ar trāpīšanu uz dēlīša man parasti nav problēmu. Ir vai nu precīzi, vai arī neliels pārkāpums. Tehniskais izpildījums bija brīvs. Forši viss sanāca, jo nenoslogoju sevi ar domām, kā viss jādara.

Kā pati jūti - Prāgā varētu būt tikpat labs rezultāts?

Es jau nevaru paredzēt, kā viss sanāks. Skaidrs gan ir viens - ka tur būs nopietna konkurence un pavisam citas emocijas. Mans mērķis ir tikt finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi