Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Grabuste: Redzat, pie kā noved dzīšanās pēc olimpiskajiem normatīviem

Bija gatava cīņai pat par olimpisko sešinieku, taču savainojums lika Latvijas daudzcīņniecei un nu jau dalīta valsts rekorda īpašniecei Aigai Grabustei izstāties pēc divām no septiņām disciplīnām. “Redzat, pie kā noved dzīšanās pēc normatīviem,” 24 gadus vecā rēzekniete uzskata, ka traumas pamatā bija pārpūle, cenšoties pēdējā brīdī sacensībās Igaunijā kvalificēties arī olimpiskajām tāllēkšanas sacensībām. Viņa atzina, ka nu galvenais ir emocionāli un morāli atgūties, lai sāktu gatavoties nākamajam olimpiskajam ciklam.
Ahila stiprinājuma vieta sākusi sāpēt pēc jūnija beigās notikušā Eiropas čempionāta, kurā Aiga izcīnīja ceturto vietu. “Laikam pēc tam nevajadzēja braukt un startēt Vīlandē, taču vairāk nostrādāja emocijas. Glupība, bet ļoti gribējās izpildīt kvalifikācijas normatīvu tāllēkšanā. Laikam to vietu pārpūlēju, tāpēc arī iznākums ir tāds, kāds tas ir. Tagad augstlēkšanas sacensībās nedaudz paraustīju papēdi un pēc tam vairs neko nevarēju izdarīt. Nelīdzēja arī pretsāpju zāles,” sacīja Grabuste. Ar ārstiem viņa konsultēšoties Latvijā, kur plāno atgriezties svētdien. 

Ar Aigu tiekamies, kad daudzcīņas sacensības jau noslēgušās ar citas latvietes Lauras Ikaunieces devīto vietu un debesis pār olimpisko parku bija jau satumsušas. “Gatavojāmies uz 6500 punktiem, turklāt pēc pirmajām divām disciplīnām turējāmies grafikā. Esmu īpaši apmierināta ar sezonas labāko rezultātu barjerās, jo tās pēdējās divas nedēļas vispār netika aiztiktas, lai nekairinātu savainoto kāju. Arī augstlēkšanā bija sezonas labākais rezultāts, taču nedaudz pietrūka metram un astoņdesmit centimetriem. Būtu bijusi ļoti priecīga, ja šī robeža beidzot kristu. Nebija lemts,” Grabuste daļējām izjūtām atcerējās pirmās divas disciplīnas. 

Sportiste pauda prieku par tautietes Lauras Ikaunieces sekmīgo startu, lai gan vieglatlētikas kuluāros viņu attiecības tiek raksturotas kā pavēsas. “Protams, turēju īkšķus par Lauru. Zoba man nekāda uz viņu nav. Eiropas čempionātā varbūt tas tāds tīri neapzināts – uzsveru, neapzināts – emocionāls brīdis bija, tāpēc uzreiz viņu neapsveicu ar bronzas medaļu. Arī es uz Helsinkiem braucu pēc medaļas, tāpēc nepatīkami bija, ka neizpildīju savu mērķi, lai gan patīkami – ka Laura to sasniedza,” Grabuste apliecināja, ka viņa jau paguvusi apsveikt Ikaunieci ar Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīto devīto vietu. Nu abas dala valts rekordu daudzcīņā. “Tāpēc jau rekordi ir, lai tie kristu. Tas mani stimulēs latiņu pacelt vēl augstāk,” apņēmās Grabuste. 

Kamēr veselība ļaus, viņa gatava startēt vieglatlētikā: “Vai tas būs daudzcīņā, vai tāllēkšanā, to ar laiku manīsim.”



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi