Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grabuste un Urtāns triumfē Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās

Kuldīgā notiekošajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās piektdien uzvaras izcīnīja pazīstamā tāllēcēja Aiga Grabuste un lodes grūdējs Māris Urtāns.

Grabuste tāllēkšanā veica tikai divus lēcienus - 6,36 un 6,28 metrus tālus. Ar to bija gana kļūšanai par Latvijas čempioni, jo tuvākā sekotāja Krista Zubova spēja aizlēkt 5,68 metru tālumā. Tikmēr trešajā pozīcijā ierindojās Valērija Bogdanova, labākajā mēģinājumā sasniedzot 5,51 metra atzīmi.

Jau vēstīts, ka februāra sākumā sacensībās Gruzijā Grabuste laboja valsts rekordu tāllēkšanā telpās - nu tas ir 6,82 metri.

Tikmēr lodes grūšanā sievietēm ar 14,11 metrus tālu grūdienu izcīnīja Linda Ozola, bet 60 metru skrējienā uzvaru izcīnīja Gunta Latiševa-Čudare. Tikpat garas distances barjerotajā skrējienā triumfēja Ilona Dramačonoka, savukārt 400 metru skrējienā panākums Patrīcijas Karlīnas Roshofas rēķinā.

Jeļena Ābele bija labākā 1500 metru skrējienā, bet 4x200 metru stafetē panākumu izcīnīja Sindija Bukša, Beatrise Bukša, Anete Veinberga un Anna Paula Auziņa no BJC IK "Auseklis", finišu sasniedzot pēc vienas minūtes un 42,92 sekundēm, kas ir jauns Latvijas rekords telpās.

Savukārt Urtāns triumfēja lodes grūšanas sacensības vīriem, labākajā mēģinājumā rīku aizgrūžot 19,53 metru tālumā, par vairāk nekā četriem metriem apsteidzot otro vietu izcīnījušo Edgaru Kononovu.

Tikmēr kārtslēkšanā uzvaru izcīnīja valsts labākais šīs disciplīnas pārstāvis Mareks Ārents, kurš spēja pārvarēt 5,50 metru augstumā novietoto latiņu, bet tāllēkšanā labākais bija Māris Grēniņš, kurš labākajā mēģinājumā aizlēca 7,06 metrus tālu.

Savukārt 60 metru sprintā labākais bija Sandis Sabājevs, bet šāda paša garuma barjerotajā distancē uzvaru izcīnīja Kristaps Sietiņš. 400 metru skrējienā nepārspēts palika Jānis Baltušs, bet 1500 metru distancē uzvarēja Dmitrijs Jurkevičs, kamēr 4x200 metru stafetē labākie bija Rivo Vožniaks, Devids Šumskis, Mārtiņš Rūgums un Baltušs.

Latvijas čempionāts telpās turpināsies sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi