Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gulbim neizdodas uzveikt tenisa leģendu Federeru

Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien Halles _ATP World Tour 500 _sērijas turnīra astotdaļfinālā ar 3-6, 5-7 piekāpās pasaules otrajai raketei, šveicietim Rodžeram Federeram.

Līdz ar zaudējumu, Gulbim šosezon vēl joprojām nav izdevies izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas.

Kā zināms, pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja ukraini Serhiju Stahovski. Savukārt Federers pirmajā mačā ar 7-6 (10:8), 3:6, 7-6 (7:5) pārspēja vācieti Filipu Kolšreiberu.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis garantējis 45 ATP ranga punktus.

Šo sezonu neveiksmīgi iesākušais Gulbis pēc nesen aizvadītā Francijas atklātā čempionāta piedzīvoja iespaidīgu kritienu pasaules rangā un pašlaik atrodams vien 86.pozīcijā. Savukārt Federers ieņem otro vietu.

Tikmēr Federers ir uzvarējis Brisbenas un Stambulas ATP World Tour 250, turnīros, kā arī Dubaijas ATP World Tour 500 turnīrā. Savukārt Austrālijas atklātajā čempionātā šveicietis izstājās trešajā kārtā, bet Francijā ceturtdaļfinālā piekāpās tautietim Stanam Vavrinkam.

Zīmīgi, ka 17 Grand Slam titulu īpašnieks Federers ir atklātās ēras veiksmīgākais tenisists, spēlējot uz zālāja. Šveicietim ir septiņi Vimbldonas, kā arī tikpat Halles turnīra tituli.

Abi sportisti līdz šim savā starpā bija tikušies četras reizes, katram sportistam gūstot pa divām uzvarām. Pēdējo reizi abi tenisisti tikās pērn Francijas atklātajā čempionātā, kad astotdaļfinālā pārāks bija latvietis. Šogad Gulbis Francijas atklātajā turnīrā zaudēja otrajā kārtā, kamēr Federers aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Gulbis šosezon aizvadītajās 18 spēlēs uzvarējis vien četras reizes.

Tā kā Gulbis piedzīvojis ievērojami kritienu rangā, pašlaik viņš turnīros vairs nav izlikto tenisistu vidū, kas nozīmē, ka ar kādu no pirmā astotnieka latvietim var sanākt tikties jau pirmajās divās kārtās un šoreiz tas otrajā kārtā ir Federers, kurš pērn sacensībās Hallē triumfēja jau septīto reizi karjerā.

Gulbis Halles turnīrā iepriekš vienīgo reizi piedalījies 2013.gadā, kad otrajā kārtā piekāpās mājiniekam Tomijam Hāsam.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi