Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Gulbis ATP rangā pakāpjas uz 34.pozīciju; Lībietim vēl viens karjeras rekords

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas Monreālas Masters turnīrā atguvis vēl četras vietas ATP vienspēļu rangā - šonedēļ latvietis ieņem 34.pozīciju pasaulē, kas ir par četrām vietām augstāk nekā iepriekš. Tā ir augstākā mūsu tenisista ieņemtā vieta kopš 2011.gada aprīļa, kad Gulbis atradās 33.pozīcijā.

Jau otrdien Gulbis uzsāks ASV notiekošo Sinsinati Masters turnīru, kur 1.kārtā viņa pretinieks būs krievs Mihails Južnijs (ATP 25.). Šī mača uzvarētāju otrajā kārtā jau gaida ranga vicelīderis Endijs Marejs - atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā Monreālā Gulbis skotu sakāva ar 6-4, 6-3. Pērn šajā nedēļā Latvijas tenisists pie ranga punktiem netika, tāpēc veiksmīga snieguma gadījumā ir iespēja kāpumu rangā turpināt. Šosezon Gulbis 40 spēlēs izcīnījis 27 uzvaras, kopš gada sākuma savu vietu rangā uzlabojot par 104 pozīcijām. 

ATP Čempionu rangā, kur skaita tikai šogad izcīnītos punktus, Gulbis pakāpies vēl par piecām pozīcijām uz 27.vietu. 

No citiem Latvijas tenisistiem visaugstāk ATP rangā atrodas Andis Juška (430., vieta nav mainījusies). Viņam ar jaunu karjeras rekordu seko Miķelis Lībietis, kurš pakāpies vēl par 46 vietām un šonedēļ ieņem 726.vietu ATP rangā. Pagājušajā nedēļā Lībietis Lielupes Future turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam vienspēlēs, kā arī pārī ar Oskaru Vaski triumfēja dubultspēlēs. Vēl 760.vietu ieņem Mārtiņš Podžus, bet pārējie pieci tenisisti piedzīvojuši kritumu rangā un atrodas ārpus labāko tūkstoša: Deniss Pavlovs (1449.), Jānis Podžus (1519.), Oskars Vaskis (1741.), Krišjānis Stabiņš (1741.) un Arkadijs Slobodkins (1877.).

Vairākas izmaiņas arī TOP 10 

Pirmo vietu rangā arvien ieņem serbs Novaks Džokovičs, kuram seko Lielbritānijas sportists Endijs Marejs. Uz 3.vietu pakāpies spānis Rafaels Nadals, kurš pēc atgriešanās kortā šosezon izcīnījis jau astoņus titulus - spānis svētdien triumfēja arī Monreālas Masters finālā, ar 6-2, 6-2 sakaujot Gulbja pāridarītāju Milošu Raoniču. Nadalam seko tautietis Davids Ferers, šveicietis Rodžers Federers, čehs Tomašs Berdihs, argentīnietis Huans Martins del Potro un francūzis Žo Vilfrīds Tsonga. Uz 9.vietu pakāpies Staņislass Vavrinka (Šveice), atkārtojot personīgo rekordu. Tikmēr pirmo reizi karjerā TOP 10 ielauzies jau minētais Raoničs, izstumjot no desmitnieka francūzi Rišāru Gaskē.

Iespaidīgāko kāpumu pirmajā simtniekā piedzīvojis Kanādas sportists Vaseks Pošpisils, kurš pēc Monreālas turnīra pusfināla sasniegšanas no 71.vietas pakāpies uz 40. Šo gadu viņš sāka kā pasaules 128.rakete. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi