Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Gulbis jaunākajā ATP rangā atguvis vienu vietu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis vienu pozīciju un nu ieņem 82.vietu.

Iepriekšējais pasaules rangs tika publicēts pirms Vimbldonas čempionāta sākuma, taču šajā turnīrā Gulbis cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā, bez lieliem pretargumentiem ar 6-7 (2:7), 3-6, 6-7 (3:7) piekāpjoties čeham Lukāšam Rosolam.

Tiesa, tas nav liedzis latvietim pakāpties par vienu pozīciju jaunākajā reitingā, bet šosezon viņš uzvarējis tikai četrās no 19 spēlēm. Kā zināms, ievērojamu kritienu Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29.vietas noslīdēja uz 87.pozīciju.

Pašlaik Gulbja kontā ATP rangā ir 610 punkti, kas ir par 35 mazāk nekā iepriekšējā rangā.

Latvijas otrā rakete rangā ir Mārtiņš Podžus, kurš šonedēļ pakāpies uzreiz par 15 vietām un ieņem 442.pozīciju, kas ir jauns sportista karjeras rekords.

Savukārt viņa dvīņubrālis Jānis jaunākajā rangā pakāpies par 17 vietām un ieņem 742.pozīciju. Tikmēr rangā atgriezies Miķelis Lībietis, kurš atrodams dalītā 1892.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pasaules ranga līderis kopš pērnā jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, kurš svētdien Vimbldonas čempionāta finālā ar 7-6 (7:1), 6-7 (10:12), 6-4, 6-3 pārspēja pasaules otro raketi šveicieti Rodžeru Federeru, šajā turnīrā uzvarot otro gadu pēc kārtas.

Otrais joprojām ir visu laiku visilgāk pirmajā vietā bijušais Federers, bet trešais - brits Endijs Marejs, kuram seko Šveices sportists Stans Vavrinka. Piektais joprojām ir japānis Kei Nišikori.

Tikmēr sesto vietu joprojām ieņem čehs Tomāšs Berdihs, kuram seko Davids Ferrers no Spānijas. Astotais ir Kanādas tenisists Milošs Raoničs, bet devītais - horvāts Marins Čiličs. Savukārt tikai desmitais ir spānis Rafaels Nadals, kas ir viņa zemākā pozīcija pēdējo desmit gadu laikā.

ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš pakāpies par 11 vietām un nu ieņem 357.pozīciju, kamēr Miķelis Lībietis pacēlies uz 620.ailīti. Dvīņubrāļi Podži tikmēr dala 712.vietu, bet Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš dala 1366.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi