Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gulbis pirms Barselonas turnīra ATP rangā zaudē piecas pozīcijas un noslīd uz 83.vietu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis piecas pozīcijas, noslīdot uz 83.vietu.

Latvijas tenisists iepriekšējās nedēļās turnīros nepiedalījās, pēdējo maču aizvadot 23.martā, kad sev allaž neveiksmīgajā Maiami Masters 1000 sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 2-6 piekāpās pieredzējušajam Krievijas tenisistam Mihailam Južnijam.

Marta sākumā rangā Gulbis bija 71.vietā, kas ir augstākā, kurā viņš šogad spējis atrasties. Situāciju rangā Gulbis varēs uzlabot šonedēļ Barselonas ATP World Tour 500 sērijas turnīrā, kura pirmajā kārtā viņš tiksies ar ungāru Mārtonu Fučoviču, kurš rangā pakāpies septiņas vietas augstāk uz 217.pozīciju.

Jau ziņots, ka Fušovičs Barselonā pārvarēja kvalifikāciju un par Gulbja pretinieku kļuva papildizlozē. Gulbis līdz šim ar Fučoviču ticies vienu reizi, kad 2012.gadā pamanījās pretiniekam piecos setos piekāpties Deivisa kausa duelī. Tobrīd ungārs ATP rangā bija tikai sestajā simtā.

Gulbim Barselonā jāaizstāv pērn izcīnītie 20 ATP ranga punkti. Pirms gada viņš uz māla seguma notiekošajā turnīrā bija brīvs no pirmās kārtas cīņas, bet otrajā kārtā ar 6-1, 2-6, 3-6 zaudēja francūzim Benuā Pēram.

Šosezon Gulbja pamatturnīru bilancē ir divi panākumi astoņos mačos, bet vēl vairākas reizes nav pārvarēta kvalifikācija. Tomēr, tā kā arī pagājušo gadu latvietis iesāka neveiksmīgi, nākamreiz viņam lielāks punktu skaits jāaizstāv vien maija otrajā pusē pirms paša Francijas atklātā čempionāta.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Miķelis Lībietis šonedēļ ATP rangā pakāpies divas pozīcijas augstāk uz 575.vietu, savukārt par trīs vietām noslīdējis Mārtiņš Podžus, kurš šobrīd atrodams 634.pozīcijā, bet viņa brālis Jānis Podžus piedzīvojis 39 pozīciju kritumu uz 1148.vietu.

Savukārt Artūrs Lazdiņš atrodams 1346.vietā, kamēr Mikus Losbergs ir 1756.pozīcijā.

Vēl joprojām stabilā pirmajā vietā rangā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kurš aizvadītajā nedēļā negaidīti zaudēja Montekarlo "Masters 1000" turnīra otrajā kārtā. Otrais rangā ir brits Endijs Marejs, kuram seko leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kamēr piekto vietu saglabājis titulētais spānis Rafaels Nadals, kurš svētdien Montekarlo "Masters 1000" turnīrā uzvarēja jau devīto reizi, titula cīņā ar 7-5, 5-7, 6-0 apspēlējot francūzi Gaelu Monfisu.

Nadalam seko japānis Kei Nišikori, bet uz septīto vietu pakāpies francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kurš pirms tam bija devītais. Astotais joprojām ir spānis Davids Ferrers, bet uz devīto vietu noslīdējis Tomāšs Berdihs no Čehijas, kurš zaudējis divas pozīcijas. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz Francijas sportists Rišārs Gaskē.

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā valsts pirmā rakete ir Lībietis, kurš pakāpies par trīs pozīcijām uz 506.vietu, bet dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodas attiecīgi 819. un 820.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi