Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Handbola izlase pirms pārspēlēm par vietu PČ plāno plašu darba cēlienu

"Pagaidām ir tikai paveikta uzdevuma sajūta, bet labi padarīta darba sajūta būs tad, kad kvalificēsimies finālturnīram," Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Anrijs Brencāns pēc valstsvienības uzvaras 2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas grupā pauda visas komandas un treneru kopējo viedokli - svarīgākās spēles šajā ciklā vēl ir priekšā.

Līdz jūnijā paredzētajām pārspēlēm par dalību finālturnīrā vēl ir daudz darāmā, sākot ar komandas spēles uzlabošanu un sagatavošanās posma un sastāva organizēšanu. Konkrētākas aprises plāni pieņemšot pēc janvāra beigās paredzētās pārspēļu pāru izlozes.

Latvieši sešās kvalifikācijas spēlēs pret Grieķiju, Ukrainu un Kipru palika bez zaudējuma, taču cikla pēdējās spēlēs treneriem netrūka iemesla pārdzīvojumiem, jo sniegums ne vienmēr bija cerētais. "Godīgi sakot, darba līdz jūnijam ir ļoti daudz. Janvāra spēles parādīja, ka mums šausmīgi klibo uzbrukums, kur nespēlējam kā komanda," izlases treneris Uģis Vikštrems atzīst, ka vārtus pagaidām pārsvarā nodrošina līderu Daiņa Krištopāna un Aivja Jurdža individuālā meistarība, bet, ja kādam no viņiem spēle nevedas vai viņa vispār nav sastāvā, rezultāts ir kā uz delnas - pēdējās spēlēs Grieķijā un Valmierā pret Ukrainu komandai bija milzu pūles uzbrukumā, un nepieciešamais rezultāts tika panākts ar labu aizsardzības un vārtsarga darbu. "Aizsardzības un vārtsargu labā sadarbība bija izšķirošais šo panākumu stūrakmens, bet nozīmīgs bija arī Daiņa kā komandas līdera pienesums. Iepriekšējos kvalifikācijas ciklos viņš vēl nebija šai lomai gatavs, bet, pieaugot lomai klubā, izaugsme ļoti jūtama arī valstsvienībā," sarunā ar Dienu augumā raženā ludzānieša nozīmi komandā izcēla Brencāns. "Tādi spēlētāji kā Aivis un Dainis mums dod nenormāli lielas priekšrocības, jo viņi ne tikai spēlē ļoti augstā līmenī, bet palīdz arī pārējiem, jo piesaista lielu pretinieku aizsargu uzmanību," līderus izceļ arī komandas kapteinis Ingars Dude.

Komandas treneri pārspēlēs rēķinās ar janvārī viņu rīcībā bijušo spēlētāju kodolu, taču ļoti gaida arī Vācijas augstākajās līgās spēlējošo saspēles vadītāja Ģirta Lilienfelda un aizsarga Evara Klešnika palīdzību. "Ģirtiņš ir gatavs palīdzēt, bet šoreiz nebija traumas dēļ. Lielāks jautājums ir par Klešniku, kuru klubs īsti negrib laist. Tādu spēlētāju es ņemtu atvērtām rokām, bet šobrīd visu apstākļu dēļ ar Klešnika palīdzību rēķināties nevaru," sacīja treneris Vikštrems. Brencāns piebilda, ka cikla sākumā bijusi noruna, ka uz izšķirošajām spēlēm Veclāras kluba veterāns centīšoties izrauties, tāpēc varbūtība ir pietiekami liela. "Tas noteikti būtu ļoti liels atspaids, jo viņa augstākā līmeņa spēļu pieredzes vairumam mūsu puišu trūkst, bet tieši tā šādās cīņās var nospēlēt izšķirošo lomu. Saprotu kluba nostāju, jo tas ir pirmās bundeslīgas klubs un Evars vairs nav jauns čalis, tāpēc viņiem interesē, lai spēlētājs pienācīgi atpūstos. Tomēr tas ir jūnijs, tāpēc, domāju, daudz būs atkarīgs no viņa paša," Brencāns atklāja, ka konkrētākas runas ar Klešniku sākšoties pēc izlozes.

Uzreiz pēc pēdējās spēles svētdien pret ukraiņiem treneris Vikštrems norādīja, ka ļoti vēlētos, lai komandai būtu iespēja sapulcēties vismaz uz nedēļu ilgu treniņnometni pirms pārspēlēm, taču, norādot uz pieticīgajiem finansiālajiem apstākļiem, šādu iespēju vērtēja kā maz ticamu. Federācijas ģenerālsekretārs Brencāns gan bija cerīgāks, uzsverot, ka komandas vadība noteikti centīsies sarunāt pārbaudes turnīru vai vismaz pāris spēļu ar stila ziņā līdzīgu konkurentu. "Šī ir iespēja, kuru jācenšas izmantot, jo šajā līmenī spēlēt varam. To pierādīja komandas sniegums pret pasaules čempionāta dalībniekiem decembrī notikušajā Rīgas domes kausa izcīņā," sacīja Brencāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols

2017. gada pasaules čempionāta izšķirošās kārtas dalībnieki
Seši kvalifikācijas turnīra grupu uzvarētāji: Austrija, Bosnija, Čehija, Latvija, Nīderlande, Portugāle
Divpadsmit šobrīd notiekošā Eiropas čempionāta dalībnieki (izņemot trīs spēcīgākās EČ komandas, kā arī PČ finālturnīra saimnieku un pašreizējo titula īpašnieku Franciju)
Izloze notiks janvāra beigās Krakovā, spēles - 10.-12. un 14.-16. jūnijā. Finālturnīram kvalificēsies deviņi pārspēļu pāru uzvarētāji



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi