Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Jaunais Latvijas izlases treneris Armands Uščins (att.) vēl pirms trim gadiem pārstāvēja to laukumā, kur spēlēja kopā ar vairākiem pašreizējiem komandas spēlētājiem

Handbola izlasē tiecas uz paaudžu maiņu

Negaidītās izmaiņas Latvijas vīriešu handbola valstsvienības galvenā trenera amatā, kur Uģi Vikštremu pirms pēdējām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm nomainījis Armands Uščins, rosinājusi nepieciešamība uzlabot emocionālo fonu komandā un ieskandināt paaudžu maiņu tajā, laikrakstam Diena skaidroja Latvijas Handbola federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Guntis Ciematnieks.

Jaunās vēsmas valstsvienībā nākušas drīz pēc izmaiņām LHF vadībā, kur aktīvi iesaistījušies pašmāju vadošo klubu pārstāvji. Vikštrema vadībā Latvijas izlase pērn piedzīvoja sāpīgu neveiksmi izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz pasaules čempionātu, zaudējot Baltkrievijai. Nākamais Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls aizrit uz šīs neveiksmes fona, jo pirmajās spēlēs rudenī bez vairāku vadošo spēlētāju palīdzības komanda cieta sakāvi pret spēcīgajām Ungārijas un Dānijas komandām, bet maija sākumā Vikštrems veselības problēmu dēļ nevarēja būt ar komandu spēlēs pret Nīderlandi, kurās valstsvienība zaudēja teorētiskas izredzes pakāpties augstāk par ceturto vietu grupā.

"Nekādā gadījumā nevainojam šajās neveiksmēs Uģi, tomēr jutām, ka ir nepieciešamas izmaiņas treneru korpusā, lai uzlabotu emocionālo fonu komandā," uz padomes motīviem norādīja Ciematnieks. Lai gan atmosfēra komandā līdz šim bijusi laba, pēc zaudējuma Baltkrievijai emocionāli tā esot sašūpojusies. "Bija vērojama neliela rīvēšanās un vainīgo meklēšana komandas iekšienē, un viss ir iegājis nepareizās sliedēs. Ceram, ka ar treneru maiņu arī spēlētāji izrādīs daudz lielāku interesi palīdzēt izlasei, kad viņi būs nepieciešami."

Noprotams, ka komandas spēlētāju vidū nav bijis vienprātības par trenera darba kvalitāti. Jāņem vērā, ka Vikštrems Austrijā pamatā strādā ar jauniešiem, bet jaunais valstsvienības vadītājs Armands Uščins trenera amatā sekmīgi strādā Vācijas 3. līgā, kas ir cienījams līmenis handbolā.

Ciematnieks norādīja arī uz to, ka LHF kongresā martā notika visai ievērojamas izmaiņas galvenajā lēmējinstitūcijā – padomē. Prezidenta amatā gan joprojām ir Mārtiņš Bičevskis, taču aktīvi padomes darbā iesaistījušies jaunpienācēji ar pašmāju vadošo klubu Celtnieks un Tenax pārstāvjiem Normundu Blomi un Andreju Spridzānu priekšgalā. 

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi