Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Handbola izlases galvenais treneris: Spēle ar Grieķiju bija drausmīga

Latvijas vīriešu handbola izlases spēle 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā izbraukumā pret Grieķiju bija drausmīga, uzskata valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems.

Kā zināms, Latvija trešdien izbraukumā Salonikos cīnījās neizšķirti ar mājiniekiem 23:23, taču iegūtais punkts komandai nodrošināja uzvaru turnīra apakšgrupā un vietu atlases sacensību izslēgšanas spēlēs.

"Pie četru vārtu pārsvara pirmajā puslaikā nerealizējām savas iespējas. Ja būtu panākuši lielāku pārsvaru, domāju, ka grieķus būtu salauzuši. Mēs to neizdarījām, bet pēc tam sākās neveiksmes ārējiem spēlētājiem, pieļāvām bērnišķīgas kļūdas, un sekoja ķēdes reakcija," sarunā ar Latvijas Handbola federāciju atzina Vikštrems, norādot, ka pēc šādām spēlēm "var tikt slimnīcā ar nervu sabrukumu".

Latvijas izlases galvenais treneris sacīja, ka komanda demonstrējusi pārāk individuālu spēli, kamēr Grieķijas vienība bijusi vienota.

"Šoreiz sastāvā neatradās neviena spēlētāja, kurš demonstrētu sniegumu tuvu savam optimālajam. Ja atrastos tādi divi trīs handbolisti, tad mēs spēli uzvarētu ar vismaz diviem vai trim vārtiem. Brīžiem neticēju savām acīm, un jāsaka godīgi - varējām šo spēli arī zaudēt. Bijām dziļos mēslos, taču pat ar ļoti sliktu spēli tikām pie punkta, un tas ir pats galvenais. Komanda no bedres, neskatoties uz to, ka spēle negāja nevienam, izlīda ārā pati. Ne katra komanda to var. Spēle bija drausmīga, bet galvenais, ka nodrošinājām uzvaru grupā," izteicās Vikštrems. "Biju domājis, ka sliktāko spēli esam aizvadījuši Kiprā, bet diemžēl kļūdījos - kvalitātes ziņā pats vājākais mačs bija šis. Labi, ka galveno uzdevumu esam paveikuši. Domāju, pret Ukrainu psiholoģiska spiediena mums vairs nebūs. Tomēr nav tā, ka viss ir paveikts. Latvijas publikai esam parādā uzvaru un ļoti labu spēli. Spēle pret Ukrainu mums ir svarīga, lai mēs pierādītu saviem līdzjutējiem, ka esam cienīgi pirmās vietas ieguvēji."

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase noslēgs svētdien Valmierā ar spēli pret Ukrainu, kas pirms sacensībām tika uzskatīta par galveno Latvijas izlases konkurenti.

2017.gada pasaules čempionātā Eiropu pārstāvēs 12 komandas. Neskaitot mājinieci - pašreizējo pasaules čempioni Franciju -, finālturnīram jau kvalificējusies arī planētas vicečempione Katara. Automātiski pasaules čempionātam kvalificēsies arī nākamā gada Eiropas čempionāta pirmo trīs vietu ieguvējas.

Kvalifikācijas turnīra sacensībās tiek izspēlēts divi apļi. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies izslēgšanas spēļu kārtai, kas notiks jūnijā, bet, uzvarot izslēgšanas spēlēs, komanda iekļūs pasaules čempionātā, kas 2017.gada janvārī notiks Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi