Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Handbolisti gatavi patiesības brīdim

Pieslīpējuši nianses uzbrukumā un aizsardzībā, Latvijas handbolisti apgalvo, ka ir gatavi pārspēt par favorītu uzskatīto Baltkrieviju un pirmo reizi kvalificēties pasaules meistarsacīkšu finālturnīram. Viena no Latvijas rokasbumbas visu laiku atbildīgākajām spēlēm trešdien pulksten 19.35 sāksies Vidzemes Olimpiskajā centrā (tiešraide sportacentrs.com TV), un tajā Uģa Vikštrema vadītajai komandai jāuzvar ar trīs vārtu pārsvaru, lai atspēlētu svētdien Minskā iekrāto divu vārtu deficītu.

Pēc svētdienas spēles Latvijas komandas pārstāvji visi kā viens atzina, ka zaudējums ar divu vārtu starpību (24:26) izbraukumā ir ļoti labs rezultāts, lai savu skatītāju priekšā to atspēlētu un gūtu virsroku summā, taču uzsvēra ne vienu vien pozīciju, kurā var nospēlēt vēl labāk. Vispirms jau tie ir septiņu metru soda metieni, kuros pēdējā laikā nav sekmējies. Minskā latvieši realizēja tikai vienu no trim šādām iespējām, kamēr baltkrievi - visas septiņas. "Pirms atbildes spēles vēl jāpadomā par viņu izpildījumu, jo viņš [Baltkrievijas līderis Sergejs Rutenka] nemeta savus standarta metienus," sarunā ar Dienu norādīja Latvijas izlases vārtsargs Helmuts Tihanovs. Krietni rūpīgāks šīs standartsituācijas izpildes laikā solīja būt Jānis Pavlovičs, kurš ierasti izpilda septiņniekus Latvijas komandā, bet treneri ir gatavi vajadzības gadījumā uzticēties arī citiem. Minskā gan tas neattaisnojās, jo savu iespēju neizmantoja arī Dainis Krištopāns, kurš dienu iepriekš bija labākais šajā elementā treniņā.

Vēl treneri koriģējuši darbību aizsardzībā, kas kopumā bija laba, taču deva pārāk daudz vaļas pretinieku malējiem uzbrucējiem, un viņi guva lauvas tiesu vārtu no tiem, kurus neiemeta Rutenka. Baltkrievu līderis piedalīsies spēlē Valmierā, lai gan pirmajā cīņā tika pie sarkanās kartītes par sitienu ar elkoni Pavlovičam.

Visu rakstu un ekspresinterviju ar izlases galveno treneri Uģi Vikštrēmu lasiet trešdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols

Pārspēles par vietu PČ
Melnkalne - Krievija (pirmajā spēlē 22:29)
Latvija - Baltkrievija (24:26)
Norvēģija - Slovēnija (18:24)
Nīderlande - Polija (21:27)
Maķedonija - Čehija (22:28)
Ungārija - Serbija (26:25)
Bosnija - Zviedrija (19:27)
Austrija - Dānija (27:35)
Portugāle - Islande (23:26)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi