Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ikauniece atkārto Latvijas rekordu septiņcīņā un izcīna 9.vietu olimpiskajās spēlēs

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece sestdien Londonas olimpiskajā stadionā atkārtoja Aigai Grabustei līdz šim piederošo Latvijas rekordu – 6414 punkti, tādējādi olimpiskajā debijā izcīnot ļoti augsto 9.vietu.

Ikauniece ar jaunu personīgo rekordu - 2:12,13 - uzrādīja 5.laiku savā 800 metru skrējienā, par to nopelnot 934 punktus. Iepriekš sešās disciplīnās nopelnīti 5480, tādējādi kopsummā ar 6414 punktiem Laurai izdevies atkārtot Grabustes pērn sasniegto Latvijas rekordu septiņcīņā.

Par olimpisko čempioni kļuva Lielbritānijas sportiste Džesika Enisa, kura iekrāja 6955 punktus, uzstādot jaunu Lielbritānijas rekordu, bet sudrabs tika Lili Švarckofai no Vācijas, kura Enisai zaudēja 306 punktus. Bronzu izcīnīja krieviete Tatjana Černova.

Sākotnēji pēc 800 metru distances Švarckofa nesaņēma ieskaitītu rezultātu, bet Černovai tika piešķirts sudrabs, kamēr bronza pienācās Ludmilai Josipenko no Ukrainas. Tomēr vēlāk tiesneši pēc papildus izpētes secinājuši, ka vāciete skrējiena laikā tomēr nav pārkāpusi noteikumus, tāpēc viņas rezultāts tika ieskaitīts. Līdz ar to Laura kopvērtējumā ieņēma devīto, nevis astoto vietu, kā tika ziņots sākumā.

Tieši 800 metru skrējienā medaļu zaudēja lietuviete Austra Skujīte - pirms pēdējās disciplīnas viņa bija otrā, taču skrējienu veica ar pēdējiem spēkiem, uzreiz pēc finiša sabrūkot. Vāji aizvadītā pēdējā disciplīna tomēr neliedza lietuvietei sasniegt jaunu personīgo rekordu - 6599 punkti un 5.vieta.

Ikauniece pēc piektdien veiktajām četrām disciplīnām - 100 metru barjerskrējiena, augstlēkšanas, lodes grūšanas un 200 metru skrējiena - kopvērtējumā ieņēma tikai 22.vietu, pēc tāllēkšanas sestdien pakāpās uz 16.pozīciju, bet pēc šķēpa mešanas bija jau devītā.

Aiga Grabuste no sacensībām izstājās piektdien pēc lodes grūšanas, kas bija trešā disciplīna. Sportiste sajutusi spēcīgas sāpes papēdī, nav līdzējušas arī pirms starta veiktās injekcijas. Tobrīd Aiga atradās kopvērtējuma 24.pozīcijā.

Pirms mēneša Laura ar jaunu personīgo rekordu (6335 punkti) negaidīti izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā Helsinkos, bet Aiga Grabuste toreiz palika uzreiz aiz viņas.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

OS.Septiņcīņa sievietēm

1.Džesika Enisa (Lielbritānija) 6955 

2.Lili Švarkofa (Vācija) 6649 

3.Tatjana Černova (Krievija) 6628

4.Ludmila Josipenko (Ukraina) 6618

5.Austra Skujīte (Lietuva) 6599

6.Antonete Džimu (Francija) 6576

7.Džesika Zelinka (Kanāda) 6480

8.Kristīna Savitskaja (Krievija) 6452

9.Laura ikauniece (Latvija) 6414

10.Hanna Meļņičenko (Ukraina) 6392

 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi