Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Insbrukā atklātas pirmās pasaules jaunatnes ziemas olimpiskās spēles

Austrijas pilsētā Insbrukā piektdien vakarā atklāja pirmās pasaules jaunatnes ziemas olimpiskās spēles, kur startēs arī Latvijas sportisti.

Trīs olimpiskās uguns lāpas stadionā iededza kalnu slēpošanas senāko dienu zvaigznes Egons Cimermans un Francs Klammers, kā arī jaunais ziemeļu divcīņnieks Pauls Gerstgrasers, liecina rīkotāju informācija. Atklāšanas pasākumā piedaloties Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidentam Žakam Rogem, spēles par atklātām pasludināja Austrijas prezidents Heincs Fišers.

Atklāšanas ceremoniju pavadīja šovs ar Austrijas nacionālās kultūras iezīmēm un mūsdienu mūziķu piedalīšanos, kam sekoja uguņošana.

Jaunatnes olimpiskais sporta forums Austrijā ilgs līdz 22.janvārim. Latviju sacensībās pārstāvēs 16 sporta talantu vecumā no 15 līdz 18 gadiem, startējot septiņās disciplīnās. Sacensībās kopumā piedalīsies vairāk nekā 1000 sportistu no 65 valstīm, mērojoties spēkiem septiņu olimpisko ziemas sporta veidu 15 disciplīnās.

Latvijas sportistu pirmie starti būs sestdien, kad kalnu slēpotāji sacentīsies supergigantā.

Bobslejā Latviju pārstāvēs viena divnieku ekipāža, startēs viens skeletonists un pieci kamaniņu braucēji, tostarp divnieka ekipāža. Jauno olimpiešu sacensībās piedalīsies pa diviem kalnu un distanču slēpotājiem, kā arī trīs biatlonisti. Latvija vēl būs pārstāvēta hokejā, kur viens dalībnieks piedalīsies prasmju konkursā. Latvijas delegācijas vadītājs ir Dinārs Doršs.

Līdztekus sporta sacensībām būs arī kultūras un izglītības programma ar mērķi veicināt olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot jaunatnes ziemas olimpiskās spēles par unikālu festivālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi