Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Īriju pārstāvošā latviete Pušpure kļūst par pasaules čempioni akadēmiskajā airēšanā

Īriju pārstāvošā latviete Sanita Pušpure svētdien Ungārijā kļuva par pasaules čempioni akadēmiskajā airēšanā, triumfējot dāmu vieninieku sacensībās. Pušure guva karjeras lielāko panākumu. Līdz šim viņas rēķinā bija 2014. gada Eiropas čempionāta sudraba medaļa, kā arī 2016. gada Vecā kontinenta meistarsacīkšu bronzas godalga.

Finālbraucienā svētdien Pušpure 2000 metru distanci veica septiņās minūtēs un 20,120 sekundēs. Pie sudraba medaļas tika šveiciete Žanīna Gmelina, kura latvietei zaudēja vairāk kā piecas sekundes, bet trešā palika Magdalena Lobniga no Austrijas, kura bija vēl par četrām sekundēm lēnāka. Pērn par pasaules čempioni kļuva Gmelina, bet Lobinga arī bija trešā.

Pušpure Plovdivā aizvadīja teicamas sacensības, jo pārliecinoši ātrākā bija gan priekšsacīkstēs, gan pusfinālā. Pērn pasaules čempionātā Pušpure palika ceturtā, no goda pjedestāla atpaliekot vien par pussekundi.

Pušpure 2003. gadā zem Latvijas karoga izcīnīja trešo vietu pasaules U-23 čempionātā, bet trīs gadus vēlāk ģimenes apstākļu dēļ viņa pārcēlās uz Īriju, kuru pārstāv kopš 2010.gada. Pušpure ir piedalījusies arī 2012. un 2016. gada olimpiskajās spēlēs, Londonā un Riodežaneiro ieņemot 13. vietu.

Jau ziņots, ka Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja Olga Svirska vieglsvaru vieniniekos, kur palika 14. vietā. Savukārt

Latvijas paraolimpiešu Eduarda Pupela/Žannas Cvečkovskas divnieks ieņēma piekto vietu PR2 klasē, kur Pupels vieniniekos palika 11. pozīcijā.

Pasaules čempionāts noslēdzās svētdien.

Top komentāri

Štālbergs
Š
Vai Latviešiem nolemts būt svešu valstu pārstāvjiem, vai tomēr savas zemes saimniekiem ? Vai jau laiks meklēt lauku sienu dakšas ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi